Olafur Eliasson sergisine akın var akın! Bir ayda 70 bin ziyaretçi

Çağdaş sanatçı Olafur Eliasson’un İstanbul Modern'de geçen ay açılan sergisi büyük ilgi görüyor. Senin Beklenmedik Karşılaşman başlıklı sergiyi bir ayda 70 bin kişi ziyaret etti.

Kültür Sanat 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk kişisel sergisi 7 Haziran’da ziyarete açılmıştı. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Senin Beklenmedik Karşılaşman adlı sergiyi bir ayda 70 bin kişi gezdi. Seçkide yeni üretimler dahil 40’a yakın yapıt yer alıyor. Danimarkalı sanatçının odaklandığı su, ışık, renk, algı, hareket, geometri ve çevre gibi konuların izlendiği serginin küratörlüğünü müzenin küratöryel ekibinden Öykü Özsoy Sağnak, Nilay Dursun ve Ümit Mesci üstleniyor.

Sergi 9 Şubat 2025’e kadar açık

Üretimlerinin izleyiciyle karşı karşıya geldiğinde tamamlandığı fikrini her zaman vurgulayan Eliasson sanatseverlerin aktif katılımını yapıtlarının ana bileşenlerinden biri olarak tanımlıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından izler taşıyan sergideki ilk karşılaşma, sanatçının yeni müze binasına özel tasarladığı ve büyük ilgi gören mekâna özgü kalıcı yerleştirmesi Senin Beklenmedik Seyahatin ile başlıyor. Mimarinin dik açılarıyla zıtlık oluşturan yansıtıcı dairesel yüzeyler sürekli dönüşen beklenmedik karşılaşmaları mümkün kılıyor.

Olafur Eliasson’un 40’a yakın yapıtının yer aldığı sergi 9 Şubat’a kadar açık.

İstanbul Modern’in ikinci katındaki Süreli Sergi Salonu’nda yer alan yapıtlar sanatçının kariyeri boyunca ele aldığı konuların yanı sıra dünyadaki güncel tartışmalara olan ilgisini de yansıtıyor. Eliasson’un İstanbul Modern’in Boğaziçi’nin kıyısındaki konumuna atıfta bulunduğu seyir ve yön bulma gibi kavramlarla çok yönlü bir anlatı sunan sergisi farklı disiplinler arasındaki ilişkilerin etkileşimiyle zengin bir çerçeve sunuyor. Sergi pazartesi günleri hariç 9 Şubat 2025’e kadar ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.

Nino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtıNino Varon: Caz festivali Türkiye şartlarında cesaret isteyen bir başlangıçtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.