İstanbul Modern ‘Yılın Binası’ seçildi

Renzo Piano imzası taşıyan yeni binası geçen yıl mayıs ayında kapılarını ziyaretçilerine açan İstanbul Modern bir ödül daha. Müze, ArchDaily tarafından 'Yılın Binası' seçildi.

Kültür Sanat 24 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İstanbul Modern, geçen yıl mayıs ayında kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Architectural Digest tarafından Harika Eser, National Geographic tarafından da Dünyanın En İyi Kültür Mekânları’ndan biri seçilen İstanbul Modern artık bir unvana daha sahip. Mimarlık dünyasının en önemli yayın organlarından ArchDaily, Renzo Piano imzalı müzeyi ‘Yılın Binası’ seçti. Böylece geçen yıl mayıs ayında yeni binasıyla kapılarını yeniden ziyaretçilere açan müze daha bir senesini doldurmadna ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

İstanbul Modern ilklerin müzesi

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olma özelliği taşıyan İstanbul Modern, aralarında Danimarka, Fransa, Hindistan, Çin ve Tayland gibi ülkelerden eserlerin yer aldığı listede kültür yapısı kategorisinin en iyisi seçildi. Galataport içinde 4 Mayıs 2023’te kapılarını ziyaretçilere açan müzenin koleksiyonunda 1945’ten günümüze sanat yapıtları sergileniyor. İtalyan mimar Renzo Piano’nun ilhamını İstanbul Boğazı’ndan alarak tasarladığı yeni müze binası yurtdışı basını tarafından da şehre gelenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yapılardan biri olarak gösteriliyor.

İstanbul Modern, National Geographic'in En İyiler listesindeİstanbul Modern, National Geographic’in En İyiler listesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.