Dışkısını kargoya silip teslim eden kuryeye hapis cezası

İstanbul'da bir kurye kargo teslim etmeden önce dışkısını yapıp kargoya sildi. Dava edilen kargocuya beş ay hapis cezası verildi.

Gündem 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hapis cezası alan kargocu.

İstanbul Sancaktepe’de ikamet eden Gülşen ve Süleyman A. çifti 2021 yılının ağustos ayında ünlü bir online alışveriş sitesinden çocuklarına kıyafet sipariş etti. Ancak sipariş geldiğinde şok yaşadılar. Çünkü gelen kargonun üstünde insan dışkısı vardı. Hemen apartmandaki kamera görüntülerini izlediler ve bir şok daha yaşadılar.

Görüntülerde apartmana giren kargocunun kargoyla bir sağa bir sola garip bir yürüyüş tarzıyla gittiği, katta bir bölümde oyalandığını görülüyordu. Devamı da vardı. Kargocu tuvaletini apartmana yapıyor, sonra da Gülşen ve Süleyman A. çiftine teslim ettiği kargoyla dışkıyı temizliyordu.

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre Gülşen A. da avukatı Barış Çabuk aracılığı ile suç duyurusu yaptı. Şikayet dilekçesinde “Teslim anında bir sorun olmadı. Üstünde büyük tuvalet olduğu anlaşılmasın diye temiz yüzü çevrilerek ürün teslim edildi. Kargocu bile isteye kasti hareket etti. Hem malımıza hem çevremize zarar verdi” dendi.

Kargocu Halil D. ise savunmasında dağıtıma çıkacağı sırada büyük tuvaletinin geldiğini söyleyerek “Yanımdaki çalışana söyledim ama beni dinlemedi. Dağıtıma çıktık. Kargoyu vermeye gittiğimde tuvaletimi tutamadım, altıma kaçırdım. Kargoyu teslim edip ayrıldım. Kargoya nasıl bulaştı bilmiyorum” diye konuştu.

Yargılanan kargocunun davasında Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sanığın suçunu ikrar ettiğini belirterek “mala zarar verme” suçundan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Sanık son sözünde beraatını talep ederken mahkeme “mala zarar verme” suçundan 5 ay hapsine hükmetti.

Bu da kargo dolandırıcılığı: Mağdurlar sipariş vermiş gibi gösterildiBu da kargo dolandırıcılığı: Mağdurlar sipariş vermiş gibi gösterildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.