Başbakanlıktan dedektifliğe: Merkel, Agatha Christie oldu!

Almanya'nın eski başbakanı Angela Merkel'in emeklilik günlerinde suç dosyalarıyla ilgilenmesinden ilham alan 'Miss Merkel' dizisi İtalya'da gösterilmeye başlandı. Dizide Merkel köpeği Helmut'la dedektif olarak seyirci karşısına çıkıyor.

Kültür Sanat 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Angela Merkel yaklaşık üç yıl önce Almanya’da başbakanlık görevinden ayrılırken bir dönem de sona ermişti. 2005-2021 yılları arasında kesintisiz bir şekilde başbakanlık görevini üstlenen Alman siyasetçi şu sıralar emekli hayatı yaşıyor. Ancak Avrupalılar onu unutmadı. Önceki yıl Almanya’nın RTL kanalında yayınlanan ‘Miss Merkel’ bu kez de İtalyan devlet kanalı RAI2’de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Komedi dizisinde eski başbakana benzeyen bir oyuncu, Agatha Christie romanlarından çıkmışçasına bir dedektif rolüyle karşımızda.

Merkel kasabada sıkılır ve olaylar gelişmeye başlar

Komedi dizisinde Alman aktris Katharina Thalbach, Helmut adındaki köpeğiyle birlikte cinayetleri çözen eski başbakanı canlandırıyor. Tabii köpek için seçilen isim de oldukça dikkat çekici. Zira özellikle bir dönem Helmut, Almanya’da en çok kullanılan isimler arasındaydı.

Alman yazar David Safier’in çoksatan romanından diziye uyarlanan yapım Alman RTL televizyonunda önceki yıl bir film olarak da gösterilmişti.

Dizide başbakanlık görevinden ayrılıp doğduğu kasabaya dönen “Bayan Merkel”in yaşantısına odaklanıyor. Eski Doğu Almanya sınırları içinde kalan Uckermark’ta mütevazı bir ev satın alan Merkel, kocası Joachim Sauer ve koruması Mike ile birlikte burada yaşamaya başlar. Ancak 16 yıllık başbakanlık görevi ve tempolu yaşamdan sonra bu sakin kasabada sıkılan Merkel, suç davalarını incelemeye başlar.

Komik hikâyelerle anlatılan bu süreç aslında tamamen kurgu da değil. Zira Angela Merkel emekli olduktan sonra gerçekten suç dosyalarıyla ilgilenmeye başladı. Bununla da yetinmeyen eski başbakan, gizemli cinayet dosyalarını araştıran bir podcast yayınına da katılmıştı.

İstanbul'da yıldızlı gece: Chris Isaak'ten unutulmaz performansİstanbul’da yıldızlı gece: Chris Isaak’ten unutulmaz performans

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.