Mısır, Türkiye’yle yazın rekabet edebilmek için dev tesis kuruyor

Mısır, Akdeniz'de turizmdeki en büyük rakibi Türkiye'yle yaz aylarında rekabet edebilmek için dev bir tesis inşaatına başladı. 21 milyar dolarlık yatırımla kurulacak projenin ilk etabının 3 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Ekonomi 13 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Akdeniz kıyılarında kurulacak mega tesisle 1,6 milyon kişiye istihdam yaratılması hedefleniyor.

Mısır, Akdeniz’de turizmdeki en büyük rakibi Türkiye’yle yaz aylarında rekabet edebilmek için dev bir tesis inşaatına başladı. Turizm Ajansı’nda yayınlanan habere göre, Akdeniz kıyılarında yeni bir mega tesis inşaatına başladı. Yetkililer bu tesisle birlikte turizmin öne çıkan destinasyonları ile daha iyi bir şekilde rekabet etmeyi umuyor.

South Med (Güney Akdeniz) adı verilen yeni tesis 21 milyar dolarlık yatırımla kamu-özel ortaklığında hayata geçirilecek. Projenin ana yatırımcısı ise Talaat Moustafa Group (TMG) olacak.

Sylvester Stallone ile tanıtım

ABD’li ünlü oyuncu Sylvester Stallone’un elçisi olacağı tesis, yatlar ve yolcu gemileri için büyük bir marina, restoranlar, alışveriş merkezleri, eğlence merkezleri ve golf sahalarına ev sahipliği yapacak. 1,6 milyon kişiye iş yaratacak ve hükümete yılda 21 milyar dolar vergi getirecek olan projenin ilk etabının 3 yılda tamamlanması taaddüdü verildi. Mısır, bu proje ile başta Türkiye olmak üzere diğer destinasyonlarla daha iyi bir şekilde rekabet edebilmeyi planlıyor.

Turizmde yeni rekor: Turist sayısı beş ayda 18 milyona dayandı Turizmde yeni rekor: Turist sayısı beş ayda 18 milyona dayandı 

Turizmde çıta yükseldi: Bu yıl hedef 60 milyar dolar gelirTurizmde çıta yükseldi: Bu yıl hedef 60 milyar dolar gelir

Türkiye turizm gelişmişlik endeksinde sekiz basamak yükseldiTürkiye turizm gelişmişlik endeksinde sekiz basamak yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.