Ara Güler fotoğrafları Katar yolcusu

Ara Güler'in ikonik fotoğrafları Katar yolcusu. Ara Güler’in İzinde: Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış sergisi Katar Müzeleri ve Ara Güler Müzesi işbirliği ile 9 Ağustos’ta Doha'da ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Katar, Ara Güler’in fotoğraflarına ev sahipliği yapacak. 9 Ağustos’ta başkent Doha’da açılacak sergi Ara Güler Müzesi’nin işbirliğiyle Katar Müzeleri’nde ziyaretçilerle buluşacak. Museum of Islamic Art’ta (MIA) açılacak ve 9 Kasım’a kadar devam edecek olan sergi yalnızca Ara Güler’in gözünün ustalığını değil, Güler’in Türkiye’nin kültürel mirasını yansıtma konusundaki derin bağlılığını da vurguluyor.

Güler’in klasik İstanbul kareleri, arkeoloji fotoğrafları ve dünya çapında önemli kişilerin portrelerinin yer aldığı sergiyle ziyaretçiler onun fotoğraf sanatı üzerindeki derin etkisini ve ortak kültürel hafızanın korunması üzerine çabasını gözlemleyebilecek.

Ara Güler’in izinde

Fotoğrafçının Mirasına Bir Bakış sergisi sanatçının işlerine dair kapsamlı bir seçki sunarken araştırmacı bir göz ile çekilen fotoğraflar İstanbul’un tarihi anıtları ve gündelik yaşamını ölümsüzleştirme özelliğini taşıyor. Sergide 155 fotoğrafın yanı sıra Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan yazışmalar, fotoğraf makinaları ve ekipmanları ile efemera seçkisi de yer alıyor.

Dört farklı bölümden oluşan sergi Güler’in özdeşleştiği İstanbul’dan görseller ile başlayıp izleyiciyi Türkiye’nin zengin arkeolojik miras alanları ve 20. yüzyılın tanınmış kişilerinin portreleri ile kültürel ve tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi Ara Güler’in deneysel filmi ‘Kahramanın Sonu’nun gösterimi ile tamamlanıyor.

Yamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyorYamaç evlerin ardından Zeugma antik kenti gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.