Yerlikaya’nın görevden aldığı Soylu’ya yakın polis müdürü Bakü’ye atandı

Süleyman Soylu’ya yakın isimlerden olan Ali Yerlikaya'nın görevden aldığı eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.

Gündem 19 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın görevden aldığı eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.

Ali Yerlikaya’nın emekli etmek istediğini iddia ettiği, selefi Süleyman Soylu’ya yakın isimlerden olan eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın ismi Ayhan Bora Kaplan operasyonunda geçiyordu.

Soylu’ya yakın isimlerden, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz hakkında müfettiş incelemesi başlatılmıştı. Özel plaka tahsisinden alınan bağış niteliğindeki paraların Yılmaz’ın hesabına aktarıldığı ileri sürülüyordu.

Emniyet Kararnamesi’nden sızan bilgileri köşesine taşıyan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Servet Yılmaz’ın Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandığını açıkladı.

Saymaz, yazısında şunları kaydetti:

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı yıllarında en yakınındaki isimlerden biri, eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’dı. Yılmaz, yani Bakan Ali Yerlikaya tarafından görevinden alındı ve deyim yerindeyse kızağa çekildi. Yılmaz’ın alt kadrosundaki kritik emniyet müdürleri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında açığa alındı. Bunlardan bazıları rüşvetten ve mal bildiriminden bulunmamaktan yargılanıyor. Yılmaz’a ise “plaka tahsisinden alınan bağış niteliğinde paralar hesabına aktarıldığı” iddiasıyla idari soruşturma açıldı.

Bakan Yerlikaya, Yılmaz’ı emekli etmek için çok çabaladı. Ancak başarılı olamadı. Büyük bir dirençle karşılaştı. Bu mücadeleden galip çıkan Yılmaz, Bakü’ye Emniyet İrtibat Görevlisi olarak atandı.

Servet Yılmaz kimdir?

Trabzon doğumlu olan Servet Yılmaz, İstanbul Şile’de Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Polis Başmüfettişi iken 20 Ocak 2015 tarihinde Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olarak atandı.

Servet Yılmaz, 26 Ekim 2016 tarihinde kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına getirildi.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, 18 Ağustos 2017 tarihinde emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrılınca yerine 19 Ağustos 2017 tarihinde yayımlanan kararname ile Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürü olarak görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 2 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Servet Yılmaz Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı ve Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı. Yılmaz’ın yerine Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç, atandı.

Kaplan dosyasında mahkemeye bir kanıt daha sunuldu: Önce vurup sonra para vermişlerKaplan dosyasında mahkemeye bir kanıt daha sunuldu: Önce vurup sonra para vermişler

Kaplan dosyasında sanık-polis diyalogları: Yüksek yargıcın rüşvetle iş yapması normalmiş!Kaplan dosyasında sanık-polis diyalogları: Yüksek yargıcın rüşvetle iş yapması normalmiş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.