Bob Dylan konserlerinde cep telefonu artık yasak

Nobel ödüllü Bob Dylan, kasım ayında İngiltere'yi kapsayan bir turneye çıkmaya hazırlanıyor. Efsane müzisyen turnesi süresince yeni bir uygulamayı da hayata geçiriyor. Müzisyenin konserlerinde cep telefonu kullanımı sınırlandırılacak.

Kültür Sanat 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Konserlerde cep telefonu kullanımı uzun yıllardır tartışılan bir konu. Pek çok müzisyen cep telefonlarının müzisyenin konserle bütünleşmesine mâni olduğu görüşünde. Uzmanlar da böyle düşünüyor. Ancak sosyal medyanın gündelik yaşamda büyük bir ye kapladığı şu dönemde bu duruma karşı koymak da bir hayli zor. Geçmişte Madonna, konserlerine gelecek dinleyicilerini tamamen kapalı bir poşete koymayı zorunlu kılmıştı. Böylece “konserde olan konserde kalmıştı”. Şimdi benzeri bir uygulamayı Bob Dylan hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Fotoğraf ve video çekmek yasak

İki yıllık bir aranın ardından yeniden İngiltere’deki dinleyicileriyle buluşacak Bob Dylan, konserleri esnasında cep telefonu kullanımını sınırlandırıyor. Turneye sponsor olan bir firmanın dağıtacağı kilit sistemine sahip poşetlere konulacak telefonların video ve fotoğraf çekme özelliği devre dışı kalacak. Acil durumlarda telefonla konuşması gerekenlerse konser alanı dışında belirlenmiş bölgelere gidip görüşmelerini yapabilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Bob Dylan’ın temsilcisi “Bunun herkes için daha güzel bir tecrübe yaratacağına inanıyoruz. Teknolojik aletlerden kurtulduğumuzda gözlerimiz ve duyularımız biraz daha açılıyor” dedi. Konunun tartışmaya kapalı bir konu olduğunun altını çizen temsilci, konserlere gelecek dinleyicilerin bu kuraldan haberdar bir şekilde gelmelerinin önemini hatırlattı.

Çellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirimÇellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.