İbrahim Hatipoğlu: Doue Galatasaray’ın gündeminden çıkmıştır

Galatasaray'da taraftarın transfer isteği sürerken gündemdeki gelişmelere ilişkin yönetim kurulu üyesi İbrahim Hatipoğlu kulüp televizyonuna konuştu. Hatipoğlu, "Doue artık transfer listemizde bulunmuyor" dedi.

Spor 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hatipoğlu'ndan transfere ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Süper Lig’de son iki sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın transferdeki sessizliği sürüyor. Kadrosunu Michy Batshuayi’yle güçlendirmesinin ardından transfer arayışlarını sürdüren ancak henüz sonuca ulaşamayan sarı-kırmızılılarda taraftarlar sosyal medya üzerinden her gün yeni bir etiket çalışmasıyla yönetimi eleştiriyor. Özellikle X platformu üstündeki bu eleştiriler sonrası Erden Timur’un kulüpten ayrılmasının ardından onun görevlerini üstlenen İbrahim Hatipoğlu kulüp televizyonuna konuştu.

Sacha Boey’in Bayern’e satışı sonrası aradığı sağ beki bir türlü bulamayan Galatasaray’ın Guela Doue transferini bitirdiği söylenmişti. Artık imzaların atılması beklenirken son anda transferin iptal olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Hatipoğlu transferin gerçekleşmeyeceğini doğruladı. İşte Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu’nun sözleri:

“Rennes Kulübü ile anlaşmaya vardık, hala da geçerli bir anlaşmamız var. Süreçte bizimle yakın iş birliğinde oldular, onlara teşekkür ediyoruz. Oyuncunun yakınlarındaki kişiler her geçen gün farklı taleplerle süreci zora soktular. Burası Galatasaray. Bu noktalar zorlandığı için bu transfer uzadı. Doue, listemizdeki önemli oyunculardan biriydi. Gelinen noktada Galatasaray bu oyuncu ile görüşmeleri sonlandırma noktasına geldi. Artık Doue transfer listemizde bulunmuyor. Doue bugün için ilk defa net olarak Galatasaray’ın gündeminden çıkmıştır.”

Açıklamanın ardından Galatasaray muhabirleri engelin menajer George Gardi’den kaynaklandığını yazdı. Icardi, Mertens ve Torreira gibi son iki sezon gelen şampiyonlukta kilit rol oynayan isimleri Galatasaray’a getiren menajer Gardi’ydi.

Sözlerine Zenit forması giyen Wendel ile ilgilenmeyi sürdürdüklerini belirterek devam eden Hatipoğlu “Wendel alanındaki çok önemli oyunculardan biri. Kadroya katmak için çalışmalar yaptığımız bir oyuncu. Galatasaray’a gelmeye sıcak bakıyor ancak oynamış olduğu kulüp en iyi oyuncusunu bırakmak istemiyor, biz burada ısrarcıyız. Süreçte negatif bir durum yok. Bu kadar iyi oyuncuları takımları da bırakmak istemiyorsa transfer etmek kolay olmuyor. Bu zor süreci başarıyla tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Listelerinde birçok ismin bulunduğunu vurgulayan Hatipoğlu “Arka planda biz başka oyuncularla bu süreçleri eş zamanlı götürüyoruz. Yakın bir zamanda hem sağ bek hem orta saha için Galatasaray’a yakışan oyuncuları kazandıracağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız verimli devam ediyor. Taraftarlarımızın bize destek olmasını istiyoruz. Kulübümüzün bu bilgi kirliliğinden zarar görmemesi için bize bir miktar daha sabırla destek vermelerini istiyoruz. Bugünden itibaren en kısa sürede bu transferleri sonlandırmak için çalışıyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Transferleri kampa yetiştirecekleri sözünü verdiklerini ve bunu başaramadıkları için üzgün olduklarını belirten Hatipoğlu bundan sonra görüştükleri futbolcuların isimlerinin basına sızmaması için daha dikkatli olacaklarını söyledi.

Bundan sonra isim telaffuz etmek istemediklerini de ifade eden İbrahim Hatipoğlu “Galatasaray popüler bir kulüp. Sosyal medyada güçlü ağa sahip, her konu haber oluyor. Çok saygı duyuyoruz. Galatasaray’ın her adımı ilgi çekiyor ancak bunun zarar verecek noktadaki haberlerden bir şekilde arındırılması gerekiyor. Bizler de belki geçmişte hatalar yaptık bu anlamda. Bunları gözden geçirip bundan sonraki süreçte daha gizli transfer görüşmelerini devam ettirip ki böyle isimler var şu anda ismi zikredilmeyen ve bizim mesafe kat ettiğimiz” dedi.

Kopenhag, Galatasaray'ın transfer girişimini duyurdu: Elias JelertKopenhag, Galatasaray’ın transfer girişimini duyurdu: Elias Jelert

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.