MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu oldu: Hakemlikte taşlar yerinden oynayacak

8 Mart 2022'de başta Cüneyt Çakır olmak üzere birçok hakemin görevine 'Bir dakika bile burada durmamalılar' diyerek son veren Ferhat Gündoğdu yeniden Merkez Hakem Komitesi Başkanı oldu.

Spor 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yeni TFF yönetimi, Ferhat Gündoğdu'yu MHK Başkanı olarak atadı.

8 Mart 2022’de dönemin Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ferhat Gündoğdu tarihin en büyük operasyonuyla başta hakemler Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Tugay Kaan Numanoğlu, Mert Güzenge, Halis Özkahya, Alper Ulusoy olmak üzere birçok hakem ve gözlemcinin görevine son verdi. Özgür Yankaya’ya da sadece VAR’da görev verileceği açıklandı.

Dönemin Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi operasyonu desteklerken Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ karşı çıktı. Galatasaray ve Fenerbahçe temkinli yaklaştı. Bu hakemler Tahkim Kurulu’nda açtıkları davaları kazandı, 1.5 ay aradan sonra sahalara döndü. Dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir istifa etmek zorunda kaldı, yerine Mehmet Büyükekşi geldi. MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu da ayrılmak zorunda kaldı.

Ali Koç, Ferhat Gündoğdu’dan özür dilemişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç daha sonra 8 Mart hakem operasyonuna karşı çıktığı için pişman oldu. Koç 5 Kasım 2023’te yaptığı konuşmada “Bir özür borcum var; Serdar Tatlı’dan sonraki MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu bir operasyon yaptı. Net haklıydı, diyorum ve özür diliyorum buna karşı çıktığım için. O bir laf etti, ‘Bir dakika bile burada durmaması gerekenler’ şeklinde… Eminim o kastı da çıkacaktır” dedi.

Yeni TFF'de kavga erken çıktı: İlk istifa şimdiden geldiYeni TFF’de kavga erken çıktı: İlk istifa şimdiden geldi

İşte yeni MHK

Mehmet Büyükekşi’nin TFF Genel Kurulu’nda seçimi kaybetmesinden sonra başkan olan İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yeni yönetim yaptığı toplantıda MHK Başkanlığı’na Ferhat Gündoğdu’nun geldiğini açıkladı. Duyuru şöyle: “Türkiye Futbol Federasyonu 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı ile Merkez Hakem Kurulu’na TFF Statüsü’nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın 3. Maddesi uyarınca aşağıdaki başkan ve üyelerin atanmasına karar verilmiştir…

Başkan: Dr. Ferhat Gündoğdu

Üyeler: Ahmet Şahin, Yunus Yıldırım, Sebahattin Şahin, Hikmet Öksüzoğlu, Mustafa Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar, Ziya Çetin, Ali Zağlı.

Ferhat Gündoğdu kimdir?

Bu atamadan sonra hakem camiasında taşların yerinden oynayacağı konuşuluyor. 1969 doğumlu Ferhat Gündoğdu 1991 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdi. Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı. Aynı bölümde doktorasını da tamamlayan Ferhat Gündoğdu Türk Eğitim Derneği’nde (TED) çeşitli görevlerde bulundu. Daha önce MHK’nin Eğitimden Sorumlu Üyesi olan Gündoğdu ‘klasman üst gözlemciliği’ görevini de yürüttü. Asıl mesleği doktorluk olan Gündoğdu Lokman Hekim Üniversitesi’nin akademik kadrosunda. Gündoğdu bir şirkette Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü olarak da görev yapıyor.

TFF hızlı başladı: Hamit Altıntop'un yerine Ceyhun Kazancı geldi, yabancı kuralı değiştiTFF hızlı başladı: Hamit Altıntop’un yerine Ceyhun Kazancı geldi, yabancı kuralı değişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.