Stefan Kuntz hâlâ şokta: Türk basını yalan haberlerle beni gönderdi

A Milli Takım'daki görevine son verilen Stefan Kuntz, sessizliğini bozdu: Basın ve sosyal medyanın gönderilmemde etkisi büyük. Yalan ve kurgulanmış haberlerin doğru kabul edilmesi yazık.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kuntz, Türk kültürünü daha iyi irdelemediği için pişman olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolcularıyla olan bağının koptuğunu belirterek Alman teknik direktör Stefan Kuntz’un görevine son verdi. Kuntz’un yerine İtalyan çalıştırıcı VincenzonMontella getirildi. 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmak konusunda avantajlı durumda bulunan Türkiye’de bu değişiklik özellikle Almanya basınında şaşkınlık yarattı.

Görevden alınan Stefan Kuntz ise sessizliğini ARD Televizyonu’nun bölgesel kanalı SR’de (Saarlandischer Rundfunk) katıldığı bir programda bozdu.

Montella resmen milli takımı devralırken Kuntz'un gidiş sebebi ortaya çıktıMontella resmen milli takımı devralırken Kuntz’un gidiş sebebi ortaya çıktı

Ajansspor’un haberine göre 6 dakika süren kısa röportajda Kuntz’a sorulan sorular ve Alman teknik direktörün yanıtları şöyle…

SRTV: Gönderilmeniz sizde ne kadar hayal kırıklığı yarattı?

Stefan Kuntz: Beni göreve getiren ve bazı hedefleri olan yönetim 1 yıl önce görevden ayrıldı. Sonra yeni bir yönetim geldi. Zaman geçtikçe bir güven ilişkisinin kalmadığını ve destek verilmediğini hissettim. Bundan sonrasında da içimden işin bir şekilde bu sonuca varacağını düşündüm. Kötü oldu çünkü çok puan almıştık o nedenle gerçek bir neden bulmak benim için zor, şu ana kadar da bulamadım.

SRTV: Türk medyasının sizin gönderilmenizdeki rolü neydi? Çünkü buradan çok agresif bir şekilde sizin gönderilmenizi istedikleri görünüyordu.

Kuntz: Çok büyük bir rolü oldu. Mesela burada yalan olan bir şey söyleyemezsin. Çünkü buna karşı hakkımı arayabilirim. Türkiye’de bu yok. Bazı yalan ve kurgulanmış haberlerin doğru kabul edilmesi yazık. Medyanın yanında çok daha kötüsü sosyal medya. Burayla karşılaştırılamaz. Başka ülkelerde gerçekler ve kanıtlara bakma duygusu vardır. Ama orada bunu görmek zor. Bununla birlikte oyuncular ve yöneticiler üzerinde bir baskı oluşmaya başlıyor.

Kuntz, yıkılan hayallerini anlattıKuntz, yıkılan hayallerini anlattı

SRTV: Peki Cumhurbaşkanı tarafından bir baskı yapıldı mı? Çünkü Erdoğan’ın Almanya’da Türk bir teknik direktör görmek istediği iddia edildi?

Kuntz: Hayır bunu söyleyememem, bilmiyorum.

SRTV: Bu durumdan çıkarttığınız sonuç ne?

Kuntz: Belki kulağa garip gelecek ama süper. Almanya U21 takımından neden ayrıldım? Bir A milli takım çalıştırabileceğimi görmek istedim. Çünkü daha fazla baskı var ve bu baskıyla nasıl başa çıkabileceğimi görmek istedim. Tabii bir de yabancı olarak duyguların çok daha fazla rol oynuyor ve bununla birlikte kamuoyundan çok daha fazla baskı geliyor. Buradan çıkarttığım sonuçlar benim için çok önemli. Bundan sonraki tüm görevlerimde bana yardımcı olacak. İlk geldiğimde bana Dünya Kupası hedefi gösterildi ama play-off turunda Portekiz’e elendik. Daha sonra Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne çıktık. Üçüncü hedef de Almanya’ya gitmekti. Orada da 10 puanla Hırvatistan ile aynı puanda gayet iyi durumdaydık.

Stefan Kuntz’un yeni takımı belli oluyorStefan Kuntz’un yeni takımı belli oluyor

SRTV: Hangi hataları bir kez daha yapmazdınız?

Kuntz: Söylemesi zor. İyi bir soru, bu nedenle sizi tebrik ederim. Öncelikle yönetim değişikliğinin ulaşılmak istenen hedefleri de değiştireceğini düşünmezdim. Belki Türk kültürünü bu bağlamda daha hazırlıklı olmak için iyi irdelemem gerekirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.