Yanlış adrese girmiş, iki kişiyi öldürmüştü: Yargıtay başsavcısı cezaların onanmasını istedi

Evlerinde yanlış adrese girilmesi sonucu öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayetinde katil ve azmettiricilerine verilen ikişer kez müebbet hapis cezası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onandı.

Gündem 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Konya’da altı yıl önce evlerinde yanlış adrese girilmesi sonucu öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetinde bir gelişme oldu. Katil zanlısı ve azmettiricilerine verilen ikişer kez müebbet hapis cezası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onandı.

Korkunç olay merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi’nde yaşandı. 3 Eylül 2018’de Büyükşen ailesinin evine giren kar maskeli katil Metin ve Nejla Büyükşen çiftini tüfekle vurarak öldürdü, evde olan çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen’i de yaraladı.

Cinayetten yaklaşık üç yıl sonra azmettirici olarak yakalanan Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir  ile cinayetleri işlediği ileri sürülen Ertuğrul Çelik tutuklandı. Geçen yıl 5 Mayıs’ta, Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıkan kararda Ertuğrul Çelik ‘kasten öldürme’ suçundan iki kez müebbet hapis, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan dört yıl, Fatma Büşra Büyükşen’i ‘yaralama’ suçundan da dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş da ‘kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ikişer kez müebbet hapis, ‘nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme suçuna azmettirme’ suçundan da dört yıl hapse mahkum edildi. Tutuksuz sanık Zekeriya Okşen de delil yetersizliğinden beraat etti.

Karar onandı

Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre Konya Bölge Adliye Mahkemesi’nin de kararı onamasının ardından dosya Yargıtay’a taşındı. Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararın yerinde ve hukuka uygun olduğunu belirtip sanıklara verilen cezanın onanmasını istedi. Son sözü Yargıtay 1. Ceza Dairesi söyleyecek.

Kahvedeki sır: İntihar dediler, cinayet çıktıKahvedeki sır: İntihar dediler, cinayet çıktı

Tekirdağ'dan İstanbul'a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar ettiTekirdağ’dan İstanbul’a cinayet takibi: Kaçan kişi polis çıktı, intihar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.