Türkiye’de 18 yaş üstü her 100 kişinden 40’ı ‘bir şekilde’ kripto hesabı açmış

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in Türkiye CEO’su Mücahit Dönmez’e göre son üç yılda Türkiye'de kripto benimsenme oranı yüzde 16'dan yüzde 40'a yükselmiş. Bu oran Türkiye’yi kripto benimsenmesi açısından dünyada 12’inci sıraya taşımış.

Ekonomi 26 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Binance TR CEO'su Mücahit Dönmez (solda) ve Global Pazarlama Başkanı Rachel Conlan yakın zamanda Binance tarafından yapılan anketin de Türk kullanıcılarının yeni teknolojilere açıklığı, yüksek benimseme oranlarını ve dinamik bir yatırım ortamını beslediğini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire’a göre yılın ilk yarısındaki 1 trilyon liralık kripto para işlem hacmiyle dünyada ikinci sıraya yerleşen Türkiye’de kripto benimsenme oranlarındaki etkileyici artış da dikkat çekiyor. Binance TR CEO’su Mücahit Dönmez “Son üç yılda Türkiye’de kripto benimseme oranı yüzde 16’dan yüzde 40’a yükseldi. Bu oran Türkiye’yi küresel olarak işlem hacmi açısından dördüncü, kripto benimsemesi açısından on ikinci sıraya taşıdı” diyor. Dönmez’in sözleri Türkiye’de 18 yaş üstü her 100 kişiden 40’nın aktif olmasa da bir dönemde kripto para hesabı açtığı anlamına geliyor.

Binance Global Pazarlama Başkanı Rachel Conlan da yakın zamanda Binance tarafından yapılan anketin de Türk kullanıcılarının yeni teknolojilere açıklığının yüksek benimseme oranlarını ve dinamik yatırım ortamını beslediğini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Binance Research anketinde kripto adaptasyonunun global trendleri de sorgulanmış. Conlan Binance’in son iki yılda 100 milyondan 200 milyon kullanıcıya ulaşması dijital varlıkların ve blockchain teknolojisinin benimsenmesindeki hızı gösterdiğini belirterek şunları söylüyor:

“Bu, kripto varlık biriminin ‘erken benimseyenler’den ‘erken çoğunluk’ aşamasına geçtiğinin bir işareti. Bununla birlikte kripto varlıklarının günlük yaşamlarımızda giderek artan yeri ve kullanımlarına rağmen küresel pazar penetrasyon oranı yalnızca yüzde 6,8. Bu da bize bu sektörde hala önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu gösteriyor.”

‘Dünyaya açılan kapı olmak istiyoruz’

Bu yıl küresel düzeyde sıkıntılı günler geçiren ve kurucusu hapis cezasına çarptırılan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Türkiye’deki şirketinin hedefi de büyük: Sadece bir kripto borsası olmak değil, aynı zamanda Türkiye’nin dijital geleceğini şekillendiren bir oyuncu olmak. Dönmez “Kullanıcı odaklı ürün ve hizmetler aracılığıyla kriptoyu Türkiye’deki herkes için erişilebilir kılmak ve Web3 dünyasına açılan bir kapı görevi görmek istiyoruz” diyor.

Kripto varlık yasa tasarısının mecliste onaylanmasıyla Türkiye’nin kriptoya özel düzenlemeleri olan işlem hacmi bakımından en büyük pazarlardan biri haline geldiğini vurgulayan Dönmez “Bu yasal onay Türk pazarındaki tüm aktörler için önemli bir kilometre taşıdır” diye konuşuyor. Dönmez Türkiye’de yaklaşan düzenleyici değişikliklere hazırlanırken tüm gerekliliklere tam uyum sağlamaya odaklandıklarını anlatıyor.

Binance kurucusu hapse girdi ama servetini büyütmeye devam edecekBinance kurucusu hapse girdi ama servetini büyütmeye devam edecek

Binance CEO’suna göre Bitcoin 80 bin doları geçebilirBinance CEO’suna göre Bitcoin 80 bin doları geçebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.