Sultanların kadrosunda son dakika değişikliği: İlkin dahil olurken Tuğba dışarıda kaldı

Spor 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Millilerin kadrosundan Tuğba çıktı, yerine İlkin dahil oldu.

2024 Yaz Olimpiyatları için Paris’e madalya hedefiyle giden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kadrosunda sürpriz bir değişiklik oldu. Resmi açıklamadaki 12+1 oyuncuya ek olarak son anda kafileye dahil edilip Paris’e götürülen smaçör İlkin Aydın ana kadroya eklendi. İlkin’in Filenin Sultanları’na dahil olmasıyla Tuğba Şenoğlu kadrodan çıkarıldı. Takımla birlikte Paris’teki olimpiyat köyüne yerleşen Tuğba’nın oyunlar başlamadan konakladığı odayı boşaltıp İstanbul’a dönmesi gerekecek.

İlkin Aydın VNL boyunca sakat olmasına karşın Daniele Santarelli’nin isteği doğrultusunda takımla birlikte tüm seyahatlere katılmıştı. Sakatlıktan tıpkı Hande Baladın gibi yeni çıkan İlkin’in Paris 2024’te sergileyeceği performans merakla bekleniyor. Millilerde Hande ve İlkin dışında smaçör oynayabilecek isimler Meliha, Derya ve Ebrar olarak öne çıkıyor.


TVF Başkanı Üstündağ’ın kadın milli takımına güveni tam

Mehmet Akif Üstündağ: Paris’te kürsüde yer aldığımızda İstiklal Marşımızı okutup bayrağımızı göndere çekmek istiyoruz.

Ankara’da federasyon binasında TVF ile Uzman Posta arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreninde açıklama yapan Mehmet Akif Üstündağ cumartesi günü Paris’e milli takımın yanına gideceğini belirterek şöyle konuştu:
“Ülke olarak olimpiyata katılımımızın 100. yılındayız. Daha önce takım sporlarında kürsüde yer alamadık. Paris’te Türkiye’yi takım sporu olarak temsil eden voleybolcularımızın madalya kürsüsünde yer alacağına inanıyorum. İşimiz zor, beklenti çok yüksek. Geçen yıl hiçbir ülkeye nasip olmayan üst üste başarılar kazandık. Olimpiyatlar daha önemli. Paris’te kürsüde yer aldığımızda İstiklal Marşımızı okutup, bayrağımızı göndere çekmek istiyoruz. Bizim hedefimiz, hayalimiz, heyecanımız bitmez. Hayalleriniz biterse başarı bekleyemezsiniz. Hayali ve hedefi yüksek olan takımımız kürsüde yer almak için yoğun şekilde çalışıyor.”
Sponsorların önemine de dikkati çeken Üstündağ “16 yıldır hizmet veren ve iki milyonu aşkın kullanıcısı olan bir şirketle sponsorluk anlaşması yaptık. Sponsorluk anlaşması için Gökalp Bey’e teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçte işbirliğimizi artıracağız” dedi.
Uzman Posta Kurucusu ve Üst Yöneticisi Gökalp Çakıcı ise TVF’ye sponsor olmanın ve 2024 Paris öncesi bu imzaların atılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Aslı Kalaç: Gözümü kapadığımda kazandığımız anı görüyorum

Filenin Sultanları 11 Ağustos tarihine kadar sürecek Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda C Grubu’nda Hollanda, Dominik Cumhuriyeti ve İtalya ile mücadele edecek. Takımın orta oyuncularından Aslı Kalaç açıklamalarda bulundu. İyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini aktaran 28 yaşındaki milli sporcu “Güzel çalıştık. Olimpiyat zaten en zor ve en önemli turnuvalardan bir tanesi. Takım olarak herkes varını yoğunu verdi. Çok iyi çalıştık, hazırlandık. Tabii ki geçen sene çok güzel işler başardık. Takım olarak üç turnuvadan da altın madalyayla döndük ama artık bu saatten sonra onu düşünmememiz lazım. Geçmişte kalmamamız lazım ki başarıyı sürdürebilirliğimiz devam etsin. Olimpiyata da madalya hedefiyle gidiyoruz. Umarız ki madalya ile döneceğiz

Geçen senenin başarılarının baskı oluşturup oluşturmayacağı çok konuşuldu ama biz gerçekten bunu düşünmek istemiyoruz. Evet, demin de dediğim gibi geçen sene çok güzel işler başardık. Ama hedefimiz bu yaz. Geçen sene, geçen senede kaldı. Şu an olimpiyatlar var ve hepimizin tüm sporcuların hayali olimpiyatlarda madalya kazanmak. Biz şu an buraya odaklandık” dedi.

Filenin Sultanları Paris'te sabah mesaisine kaldıFilenin Sultanları Paris’te sabah mesaisine kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.