LeBron ve Durant’ten gençlere nispet: ABD, Sırbistan’ı mağlup etti

Olimpiyat oyunlarının en ilgi çekici branşlarından biri olan basketbolda en çok merak edilen takım ABD parkeye çıktı. NBA yıldızlarından oluşan kadrosuyla Sırbistan'la karşılaşan ABD'de Durant ve LeBron'un performansları gençlere taş çıkarttı.

Spor 28 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Durant milli formayla bir kez daha kusursuz oynadı.

Paris 2024’te basketbol ateşi Amerika Birleşik Devletleri’nin parkeye çıkmasıyla yanmayı sürdürdü. Yıldızlardan oluşan kadrosuyla Fransa’ya gelen ABD Avrupa basketbolunun ekol ülkelerinden Sırbistan’la karşılaştı.

Maça çok hızlı giren Nikola Jokic önderliğindeki Sırbistan skoru 10-2’ye getirince ABD koçu Steve Kerr erken bir mola kullandı. Sakatlıktan dönen Kevin Durant’in parkeye dahil olmasıyla ABD mola dönüşü etkili oldu ve ilk çeyrek  25-20 Birleşik Devletler üstünlüğüyle kapandı.

İkinci periyoda Kevin Durant’in kusursuz oyunu damga vurdu. Elinden çıkardığı her atışta isabet bulan ABD tarihinin milli forma altındaki en skorer oyuncusu Durant çeyreğe de inanılmaz bir geriye çekilerek atış isabetiyle nokta koydu ve Paris’te soyunma odasına ABD’nin 58-49’luk üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda Amerika farkı açtı. Üçüncü periyodu 84-65 önde kapatan Birleşik Devletler maçı da 110-84 kazanarak mutlak altın madalya hedefiyle geldikleri Paris 2024’e galibiyetle başladı.

ABD’de Kevin Durant sadece bir atış kaçırdığı maçta 9’da 8 isabetle 23 sayı üretirken LeBron James 21 sayı, 9 asist, 7 ribauntla triple-double’a göz kırptı.

Sırbistan’da ise Nikola Jokic 20 sayı, 7 asist, 4 ribaunt; Bogdan Bogdanovic ise 14 sayı, 6 ribauntla oynadı. Grubun ikinci maçında ABD ve Güney Sudan karşılaşacak. Sırbistan ise Porto Riko ile mücadele edecek.

Milli marş kriziyle başlayan günde Güney Sudan’dan tarihi zafer

Tarihinde ilk kez erkek basketbolda olimpiyatlara katılan Güney Sudan, basketbol ülkesi olma konumundaki Porto Riko’ya karşı parkeye çıktı. Maç öncesi milli marşlar okunirken protokol krizi yaşandı. Fransız yetkililer Güney Sudan milli marşı yerine Sudan milli marşını çaldı. Kısa süre sonra hatayı fark eden görevliler önce özür anonsu yaptı, ardından doğru milli marşla seremoni tekrarlandı.

Bu şartlar altında tarihinin ilk olimpik basketbol maçına çıkan Güney Sudan, Carlik Jones 16 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle yıldızlaştığı maçtan 90-79’luk galibiyetle ayrıldı. Maçın ardından konuşan Carlik Jones milli marş kriziyle ilgili şu sözleri söyledi:

“Buraya oldukça motive geldik, bu durum yangını daha fazla körükledi. Birçok insanın buraya ait olmadığımızı, burayı hak etmediğimizi düşündüğünü hissediyorum. Ama bana sorarsanız hak ettiğimize inanıyorum. Kendimize güveniyoruz, takımımıza güveniyoruz.”

Paris'te madalyalar sahiplerini bulmayı sürdürdüParis’te madalyalar sahiplerini bulmayı sürdürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.