Sporda perşembe gündemi… Durant Shaq’ı geçti

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 21 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları sizle.

NBA’de Batı Konferansı takımlarından Phoenix Suns’ta forma giyen Kevin Durant kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Durant Philadelphia 76ers’ı yendikleri maçta attığı basketlerle Shaquille O’Neal’ı geçti ve NBA tarihinin en skorer sekizinci oyuncusu oldu. Durant bu sezon daha önce Hakeem Olajuwon, Elvin Hayes, Moses Malone, Carmelo Anthony gibi efsaneleri de geride bırakmıştı. 28,610 sayıya ulaşan ABD’li sporcunun önünde LeBron James (40,179), Kareem Abdul-Jabbar (38,387), Karl Malone (36,928), Kobe Bryant (33,643). Michael Jordan (32,292), Dirk Nowitzki (31,560) ve Wilt Chamberlain (31,419) gibi isimler yer alıyor.

35 yaşındaki deneyimli sporcunun bu önemli başarıyı elde ettiği gecede Phoenix kritik bir galibiyet aldı. 76ers’ta Joel Embiid sakatlığı nedeniyle forma giymedi. Durant maçı 22 sayıyla tamamlarken Grayson Allen 32 sayıyla yıldızlaştı, Jusuf Nurkic 10 sayı ve 15 ribauntla double double yaptı. Bir diğer yıldız Devin Booker 18 sayı ve 11 asist üretti. 76ers’ta Kelly Oubre 18 sayı atarken kenardan gelen Kenyon Martin 11 sayı ve 13 ribauntla oynadı.

NBA’de gecenin sonuçları:

Detroit Pistons-Indiana Pacers 103-122

Cleveland Cavaliers-Miami Heat 104-107

Toronto Raptors-Sacramento Kings 89-123

Boston Celtics-Milwaukke Bucks 122-119

Oklahoma City Thunder-Utah Jazz 119-107

Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers 103-116

Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 137-116

Terim’in Panathinaikos’u şimdiden gelecek sezonun kadrosunu kuruyor

Terim’in Panathinaikos’u, Getafe’den Nemanja Maksimovic’i transfer etti.

Yunanistan ekiplerinden Panathinaikos, Getafe’yle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Sırp futbolcu Nemanja Maksimovic’le yeni sezon için resmen anlaştı. Atina temsilcisi 29 yaşındaki merkez orta saha oyuncusuyla üç yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.
Slovenya’da Domzale, Kazakistan’da Astana, İspanya’da Valencia formaları giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, 2018’de Getafe’ye transfer oldu. Getafe kariyerinde 213 maça çıkan tecrübeli futbolcu, dokuz gol kaydetti. Maksimovic, Sırbistan Milli Takımı’nda ise 48 kez görev yaptı.

Hoeness: Bayern Münih, Real Madrid ve Liverpool, Xabi Alonso için çalışıyor

Xabi Alanso, Bayer Leverkusen ile Bundesliga şampiyonluğuna gidiyor.

Bu sezon Bayer Leverkusen’in başında gösterdiği performansla adından söz ettiren Xabi Alonso’nun, kulüple 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bundesliga’da Bayern Münih’in 10 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi’nde de çeyrek finale yükseldi. Bayern Münih’in onursal başkanı Uli Hoeness, “Xabi Alonso, büyük bir takımda teknik direktörlük yapabileceğini kanıtladı. Bayern Münih, Real Madrid ve Liverpool gibi kulüpler bunun üzerinde çalışıyor” dedi. Bayern Münih’te Thomas Tuchel, Liverpool’da ise Jurgen Klopp sezon sonunda görevlerinden ayrılacak. Real Madrid ise Carlo Ancelotti’nin sözleşmesini 2026’ya kadar uzatmıştı.

TFF, Süper Lig hakemlerine “Analiz Uygulaması” sunmaya başladı

Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı Hakem Akademisi, Süper Lig’in 30’uncu haftasından itibaren hakemlere, yönetecekleri karşılaşmada mücadele verecek takımların analizlerini iletecek. UEFA’nın da benzer bir sistem kullandığının belirtildiği açıklamada, analiz içeriğinden de bahsedildi. Hakemlere sunulacak raporda takımların dizilişleri, hücum ve savunma anlayışları, geçişler, duran toplar, fauller, sarı ile kırmızı kartlar ve ofsayt pozisyonları gibi başlıca veriler yer alacak. Hakem Akademisinin uygulamasında oluşturulan raporlar, son üç maç göz önüne alınarak oluşturulacak. Böylelikle hakemlerin yönetecekleri maç öncesi daha hazırlıklı olmaları hedefleniyor.

Xavi’ye iki maç ceza

Barcelona’da teknik direktör Xavi’ye iki maç ceza geldi. Geçen hafta sonu oynanan ve Barcelona’nın kazandığı Atletico Madrid maçında kırmızı kart gören teknik direktör önümüzdeki iki LaLiga maçında takımının başında olamayacak. Xavi, Las Palmas ve Cadiz maçlarında takımını yalnız bırakacak. Madrid ekibini 3-0 yenen Katalanlar puanını 64’e yükseltip ikinci sıraya çıkmıştı. 29. haftayı Real Madrid’in sekiz puan gerisinde kalan Barça mucizeyi kovalayacak. Xavi, takımının başına Real Madrid maçıyla beraber dönecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, down sendromlu gençlere spor imkanı sundu

İBB, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü unutmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’ne bağlı Spor İstanbul, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü”nde down sendromlu bireylere parkeye çıkma imkanı tanıdı. İBB’ye ait Esenler Spor Kompleksinde buluşun 100 down sendromlu birey, parkur yarışlarının yanı sıra basketbol da oynadı. Ailelerin de tribünden takip ettiği etkinlikte spordaki hünerlerini sergileyen down sendromlular, gösterdikleri çabayla büyük alkış aldı. Katılım gösteren herkese madalya ve t-shirt hediye edildi.

6 bin 178 engelliye 170 bin seans spor imkanı

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor İstanbul ortaklığıyla down sendromlu bireylere yönelik hareket ve egzersiz, yüzme, fitness, buz pateni ve tenis branşlarında spor eğitimleri veriliyor. 3 yaş ve üzeri grupların katıldığı eğitimlere yıl boyunca ortalama 300 down sendromlu kişi katılıyor. Genel olarak da Spor İstanbul’un tesislerinde 2023’te toplam 6 bin 178 engelliye 170 bin seans spor hizmeti sunuldu.

Ersen Martin toprağa verildi

Ersen Martin son yolculuğuna uğurlandı.

19 Mart günü hayatını kaybeden eski milli futbolcu Ersen Martin için İzmir’de cenaze töreni düzenlendi. Spor camiasını ve sevenlerini yasa boğan Martin’in cenazesi Bornova Yeşilova Mahallesindeki Halife Ömer Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Martin’in ailesi ve akrabalarının yanı sıra teknik adamlar Feyyaz Uçar, Servet Çetin, Hüseyin Eroğlu, Erkan Sözeri, Rıza Çalımbay, Tamer Tuna ve Martin’in arkadaşları katıldı. Ersen Martin’in cenazesi Işıkkent Mezarlığına defnedildi.

Eski milli futbolcu Ersen Martin 44 yaşında hayata gözlerini yumduEski milli futbolcu Ersen Martin 44 yaşında hayata gözlerini yumdu

Ligue 1’de fikstüre Avrupa ayarı

Ligue 1 yönetimi Avrupa kupalarında çeyrek final oynayacak takımların 29. hafta maçlarını erteledi. Şampiyonlar Ligi’nde PSG, UEFA Avrupa Ligi’nde Marsilya ve Konferans Ligi’nde Lille gibi takımlar çeyrek finale yükselmişlerdi. Marsilya ve Benfica, Lille ve Aston Villa, PSG ve Barcelona eşleşmişti. Buna göre Lorient-PSG, Monaco-Lille, Marsilya-Nice maçları ileri bir tarihe ertelendi. Türkiye’de de Fenerbahçe, benzer sebeplerle Türkiye Süper Kupa maçının ertelenmesi için TFF’ye başvuruda bulunmuştu.

Fenerbahçe'nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesiFenerbahçe’nin erteleme talebi sonrası Süper Kupa bilmecesi

Çalımbay: Azerbaycan’dan teklif gelirse sıcak bakarım

Bu sezon bir süre Beşiktaş’ı çalıştıran ve aralık sonundan beri boşta olan Rıza Çalımbay geleceğiyle alakalı konuştu. Çalımbay “Azerbaycan Milli Takımı’ndan resmi bir teklif gelmedi ancak teknik direktörlük görevi için adımın geçtiğini duyuyorum. Kendilerinin bir iki gün içinde beni arayacaklarını düşünüyorum. Teklif gelmesi halinde Azerbaycan Milli Takımı’nda görev yapmaya sıcak bakarım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.