Sporda salı: Süper Kupa’da ortak basın toplantısı kararı

Sporda salı gününün gündemi oldukça yoğun. İşte birbirinden farklı branşlarda haber turu...

Spor 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda salı gününün getirdikleri yine dolu dolu. Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi ortak basın toplantısı kararı alındı. Süper Lig’in iki ekibi ise isim sponsorluğu anlaşmasında bulundu. İşte günün gelişmeleri…

Süper Kupa öncesi ortak basın toplantısı düzenlenecek

Süper Kupa’nın basın toplantısına iki takım birden katılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş arasında oynanacak olan 2024 Süper Kupa müsabakası öncesi basın toplantısının iki takımın ortak katılımıyla düzenleneceğini açıkladı. Federasyondan ayrıca 2 Ağustos Cuma günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu Amfi Basın Toplantı Salonu’ndaki ortak basın toplantısının saat 14.30’da başlayacağı bilgisi paylaşıldı. Bir önceki sezon hem Riyad’daki oynanamayan, hem de Şanlıurfa’daki Fenerbahçe’nin sahadan çekildiği Süper Kupa maçının basın toplantılarına sarı-lacivertli kulüp katılmamıştı. Dev maçtan bir gün önce yapılacak basın toplantısına iki takımın teknik direktörleriyle birlikte kaptanlarının katılmaları bekleniyor.

Aziz Yıldırım şüpheli olarak ifade verdi

Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, şüpheli sıfatıyla ifade verdi. 2024 başkanlık seçiminde de Ali Koç’un karşısına çıkan Yıldırım, süreç içinde Koç’un ekibinde olan Acun Ilıcalı hakkında çeşitli örgütlere üye olduğuna dair açıklamalar yapmıştı. Bu açıklamalar sonrası Ilıcalı, Yıldırım’a 10 milyon TL’lik bir tazminat davası açtı. Bu dava kapsamında Yıldırım ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Burada ’şüpheli’ sıfatıyla Savcılığa ifade veren Yıldırım, ifade işlemlerinin ardından bir açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Sezona Eyüpspor yeni, Konyaspor ise mevcut isim sponsoruyla girecek

Eyüpspor’a yeni sponsor: ikas.

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala sponsorluk anlaşmalarına bir yenisi eklendi. Ligin yeni ekiplerinden Eyüpspor’un isim sponsoru “ikas” oldu. Yeni sezonda ikas Eyüpspor adıyla mücadele edecek takımın As Başkanı Fatih Kulaksız ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi:

“Yönetime geldiğimiz günden itibaren Eyüpspor için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu çabayla, Eyüpspor’umuz tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek. Kulübümüzü daha da ileri taşıma isteğimiz her geçen gün artarak sürüyor. E-ticaret sektörünün öncülerinden ikas ile gerçekleştirdiğimiz isim sponsorluğu anlaşması da bu isteğin en somut çıktılarından biri.”

Konyaspor ise yeni sezonda da isim ve göğüs sponsorluğunda TÜMOSAN’la devam edecek. Konyaspor Kulübü Başkanı Ömer Korkmaz “Geçen sezon başlayan bu güzel beraberliğinin sürmesi, bizleri fazlasıyla mutlu etti. Şahsım ve Konyaspor yönetimi adına, kulübümüze katkı veren şehrimizin markası TÜMOSAN’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Süper Lig’in 2024-2025 sezonunda takımımızın adı TÜMOSAN Konyaspor olarak devam edecek. Ayrıca formalarımızın göğüs bölgesinde TÜMOSAN yazısı yer alacak. Anlaşmamızın iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. Bu güç birliğinin artarak önümüzdeki sezonlarda devam etmesini diliyorum” dedi.

Mehmet Topal Romanya’da gündeme oturdu

Romanya’nın gündeminde Mehmet Topal var.

Teknik adamlık kariyerine Romanya’da başlayan Mehmet Topal çalıştırdığı Petrolul takımıyla elde ettiği galibiyet sonrası Romanya’da spor kamuoyunun gündemine oturdu.

Romanya Ligi’nde sezonun ilk derbi maçında Petroluk ve Rapid Bükreş karşı karşıya geldi. 3’üncü haftada oynanan maçta Rapid Bükreş’i konuk eden Petrolul, Albin Berisha’nın 31’inci dakikada kaydettiği golle kazanan taraf oldu. Mehmet Topal’ın talebeleri maç boyunca üstün olan taraf olurken kaydedilen bir gol ise tartışmalı VAR kararı sonrası iptal edildi. Sahada Petrolul takımı tribünlerde ise taraftarları maçı bir an olsun bırakmayarak eksik kadroya rağmen zafere ulaşmayı başardı.

Kulübün 100’üncü yılı nedeniyle yönetimin de tam kadro tribünde yer aldığı maçta Petrolul taraftarları bir an olsun susmadı. Karşılaşma sonunda ise Mehmet Topal ve takımı ayakta alkışladılar. Derbiyi önemseyen taraftarlar takımın kamp yaptığı otelin önüne bir gün önce giderek de büyük destek verdiler. Meşaleler yakan taraftarlar Mehmet Topal’dan galibiyet sözü alarak ayrıldılar. Maçtan bir gün önce destek olan taraftarlar maç boyunca susmadı, sonra da kutlama yaptılar. Eğlenceler gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Milliler finalde kıl payı kaybetti: Türkiye madalyayı bu kez gümüşten vurduMilliler finalde kıl payı kaybetti: Türkiye madalyayı bu kez gümüşten vurdu

Para tenisçi Uğur Altınel Paris 2024 kotası aldı

Milli para tenisçi Uğur Altınel Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde etti. Türkiye Tenis Federasyonundan yapılan açıklamada “Quad dünya 14 numarası milli sporcumuz Uğur Altınel, 28 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota kazandı” dendi.

Bir garip hazırlık maçı sorunsalı daha

Dün Erzurum’da Antalyaspor ve Sepahan arasında oynanan hazırlık maçı 27. dakikada Sepahan’ın 3-0’lık üstünlüğünün olduğu anlarda durdu ve devam ettirilmedi. İki takımın ortak kararıyla bitirilen maçta gerekçe sporcu sağlığının riske girmesi olarak belirlendi. Bugün de bir diğer İran ekibi Tractor FC ve TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor arasında oynanması planlanan hazırlık maçı daha başlamadan iptal oldu. Bunun gerekçesi iki takımın da kırmızı ve benzeri renkte formayla maça çıkma ısrarıydı. Tractor FC, ana renkleriyle maça çıkmak istedi. Adana da benzer renkli formayla sahada yerini almak isteyince iki takım arasındaki anlaşmazlık planlanan müsabakanın ilk aşamada iptal edilmesiyle sonuçlandı. Ardından Adana ekibinden yapılan açıklamada “İran temsilcisi Tractör ile oynanması gereken hazırlık maçı, rakip takımın maç kurallarına uymaması (Maç saatine geç kalması ve kurallara uygun forma getirmemesi) dolayısıyla iptal edildiğinden, takımımız kendi arasında hazırlık maçı oynamıştır. Mavi Takım, Yusuf Barasi’nin attığı 2 golle sahadan 2-0 galip ayrılmıştır” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.