Fenerbahçe soğuk geceyi ısıttı, Konyaspor’u ‘yedi’ bitirdi

Soğuk havaya rağmen dolu tribünler önünde Fenerbahçe, Konyaspor karşısında coştu. İlk yarıyı 5-0 önde kapayan Kanarya karşılaşmadan 7-1 galip ayrıldı. Gollerin üçü Edin Dzeko'dan geldi. Sebastian Szymanski de bir gol iki asistle oynadı.

Spor 10 Ocak 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hat-trick yapan Edin Dzeko ve bir gol, iki asistle oynayan Sebastian Szymanski ilk yarı sonunda oyundan alındı.

Konyaspor karşılaşması öncesi Fenerbahçe’de en çok merak edilen konu sağ kanattı 5-1’lik İstanbulspor maçında dört gol atan Cengiz Ünder’in mi yoksa cezası biten İrfan Can Kahveci’nin mi oynayacağıydı. Teknik direktör İsmail Kartal tercihini başarılı futbolunu sezonun geneline yayan İrfan Can Kahveci’den yana kullandı.

Tadic ilk kez yedek kaldı

Kartal’ın başka bir tercihiyse son haftalarda durgun gözüken Dusan Tadic’i dinlendirip onun yerine Joshua King’i tercih etmesiydi. Norveçli futbolcu, ligde bu sezon ilk kez bir maça ilk 11’de başladı. Sezona oldukça etkili bir başlangıç yapan ve tüm lig maçlarında görev alan 35 yaşındaki Tadic ise Konyaspor karşısında ilk kez yedek soyundu. İlk 11’de yer verilen Migul Crespo ise ısınmada ağrı hissedince yerini İsmail Yüksek’e bıraktı. Fred de cezasının bitmesiyle formasına kavuştu.

Sarı-lacivertlilerde Afrika Uluslar Kupası’nda yer alan Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel ile bireysel çalışmalarını sürdüren Rodrigo Becao ve Miha Zajc zorlu müsabakada kadroda yoktu. Bu oyuncuların yanı sıra Ryan Kent teknik heyet kararıyla kadroda değildi.

Taraftar soğuk dinlemedi, Bonucci tribünde

Sarı-lacivertli taraftarlar, hafta içi maçı olmasına ve oldukça soğuk havaya rağmen tribünlerin tamamını doldurdu. Fenerbahçe’nin transfer görüşmelerine başladığını duyurduğu dünyaca ünlü İtalyan futbolcu Leonardo Bonucci, karşılaşmayı statta takip etti.

103 gollük rekor ilk kez tehlikede103 gollük rekor ilk kez tehlikede

İlk yarıda Fenerbahçe fırtınası: Edin Dzeko’dan hat-trick

Fenerbahçe- Konyaspor maçına ev sahibi ekip baskılı başladı. 7’de Konyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Dzeko dokundu. Bosna Hersekli oyuncu Adil Demirbağ’ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Kadir Sağlam pozisyonu tekrar izleyip penaltıyı verdi. 11’de topun başına geçen Dzeko, sarı lacivertlileri 1-0 öne geçirdi. 17’de Ferdi Kadıoğlu’nun ara pasında Joshua King Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş’la karşı karşıya kaldı. Vuruşu az farkla üstten auta gitti. 32’de dakikada Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş’ın uzaklaştırmak istediği topu İrfan Can Kahveci kafayla savunmanın arkasına boş pozisyondaki Dzeko’ya aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez yerden bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

İrfan Can’dan top toplayıcı çocuğa tebrik

40’da taç atışını hızlı kullanan İrfan Can Kahveci, topu Szymanski’yle buluşturdu. Sağdan ceza sahasına girip son çizgiye inen bu futbolcu, kale sahasına hareketlenen Dzeko’yu gördü. Golcü futbolcu ağları havalandırarak hat-trick yaptı.İrfan Can Kahveci, golden sonra taç atışının hızlı kullanılmasını sağlayan top toplayıcı çocuğa giderek onu tebrik etti.

42’de Fenerbahçe bir gol daha buldu. Szymanski’nin uzun pasında sağdan savunmanın arkasına sarkan Mert Müldür, ceza sahasına girer girmez kalecinin sağından topu ağlara yolladı. 44’te ilk yarının skoru belli oldu. Ferdi’nin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Szymanski, King’le verkaç yaparak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Polonyalı futbolcu sert bir şutla skoru 5-0’a getirdi.

Yıldızlar kenara alındı

Skorun erken elde edilmesiyle Gaziantep FK maçını duşünmeye başlayan İsmail Kartal ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarının yıldızları hat-trick yapan Edin Dzeko ve bir gol iki asistle oynayan Szymanski yerlerini Mitchy Batshuayi ve Umut Nayir’e bıraktı.

Saras geldi, Fenerbahçe coştuSaras geldi, Fenerbahçe coştu

Mitchy Batshuayi kaleciyi geçip golü attı

55’te King’in ceza sahası önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu İrfan Can Kahveci kullandı. Bu futbolcunun direkt kaleye gönderdiği meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 63’te orta sahada topu kapan İrfan Can Kahveci’nin pasında Batshuayi, kaleciden sıyrılıp sol çaprazdan topu filelere gönderdi. 83’te Fenerbahçe bir gol daha buldu. Fred’le paslaşarak ceza sahasına giren Cengiz Ünder, ceza sahası içi sağ çaprazından kale önüne ortaladı. Konyaspor savunmasından Uğurcan Yazğılı ters bir vuruşla, topu kendi ağlarına gönderdi.

90’da Konyaspor skoru belirleyen golü buldu. Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Oğuz’un ceza sahasına gönderdiği ortada Serdar Aziz’in uzaklaştırmak istediği topa Guilherme sol çarprazdan harika bir vole vurdu. kaldı. Meşin yuvarlak kaleci Livakovic’in solundan filelere gitti. Kanarya, müsabakadan 7-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Tuncay Şanlı: Fenerbahçe'den Bartuğ Elmaz'ı istiyorumTuncay Şanlı: Fenerbahçe’den Bartuğ Elmaz’ı istiyorum

Fenerbahce üç günde iki kez rekor kırdı

Puanını 50’ye yükselten Fenerbahçe, zirvedeki yerini korudu. Ligin 19. haftasında İstanbulspor’a ilk yarıda dört gol atarak bu sezon bunu başaran ilk takım olan sarı-lacivertliler, Konyaspor karşısında bulduğu beş golle bu sezon ilk yarıda beş gol atan ilk ekip ünvanını da aldı.İsmail Kartal’ın öğrencileri, üç gün içerisinde kendilerine ait rekoru geliştirmeyi başardı.

Dzeko, Konyaspor maçının topunu aldı.

Fenerbahçe’nin Boşnak santrforu Edin Dzeko, ligde gollerini sürdürdü. Konyaspor karşısında hat trick yapan futbolcu, geçtiğimiz hafta İstanbulspor maçında da ağları sarsmıştı. Böyle 37 yaşındaki santrfor, üst üste iki maçta gol atmayı başardı. Ligde sarı-lacivertlilerin oynadığı son beş maçın dördünde gol bulan Dzeko, bu gollerle ligdeki gol sayısını da 16’ya çıkardı. Dzeko ayrıca Gaziantep FK ve Pendikspor’un ardından Konyaspor’a da bir maçta birden fazla gol atmış oldu.

Mert Müldür siftah yaptı

Fenerbahçe’nin milli sağ beki Mert Müldür, sarı lacivertli formayla ilk golünü attı. Bu sezon biri Avrupa’da üçü ligde olmak üzere dört kez ilk 11’de forma giyen Mert, ilk golünü Konyaspor filelerine gönderdi.

Batshuayi golden sonra büyük sevinç yaşadı.

Batshuayi’nin dokuzuncu golü

Fenerbahçe’nin Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi, bu sezon sarı-lacivertli formayla dokuzuncu golüne imza attı. Karşılaşmanın 63. dakikasında ağları sarsan Batshuayi, ligde dördüncü kez fol sevinci yaşadı. Bu sezon daha çok Avrupa maçlarında forma giyen ve o kulvarda beş kez fileleri bulan Batshuayi, toplamda dokuz gole ulaştı.

Konyaspor’a karşı en farklı galibiyet

Fenerbahçe, Konyaspor’a karşı en farklı galibiyetini elde etti. Daha önce rakibiyle 44 kez karşılaşan sarı-lacivertliler bu müsabakaların 33’ünü kazanırken, en farklı galibiyetini 2005-2006 sezonunda 11 Mart 2006 tarihinde oynanan müsabakada 5-0 ile elde etmişti. Fenerbahçe, 7-1’lik skorla rakibine karşı en farklı galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın ardından İsmail Kartal tribünlere çağrıldı.

İsmail Kartal: Gecemi gündüzüme katıyorum

Fenerbahçe Teknik direktörü İsmail Kartal, 7-1’lik Konyaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Kendi evimizde kendimize yakışır oyunla farklı kazandık” dedi. Çok kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirten sarı lacivertlilerin hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Hücum opsiyonlarımızı geliştirmek üzere yoğunlaşıyoruz. Ekibimizle beraber iyi çalışıyoruz. Oyuncular da buna karşılık veriyor. Bu işten keyif alıyorlar. Sahada işler güzel gidiyor. Verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz. Taraftarımızı mutlu ettiğimizi düşünüyorum. Sonuçta bugün kazanmamız gereken maçı kayıpsız geçtiğimiz için oyuncularımızı tebrik ediyorum. Oyunculuğumdan bu yana gecemi gündüzümü bu takıma daha fazla nasıl faydalı olurum, bunun çalışmasını yaptım. Taraftarın bu saygısı da beni daha çok motive ediyor. İnşallah sezon sonuna kadar devam ettirip şampiyonluk ipini göğüsleyebiliriz.”

İsrail mağdurları: Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Emilie Gomis...İsrail mağdurları: Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Emilie Gomis…

Hakan Keleş istifa sinyali verdi

Karşılaşmanın ardından Konyaspor Teknik Direktörü Hakan Keleş istifa sinyali verdi. Yeşil beyazlıların hocası “Çok maçla ilgili konuşacak bir şey yok. Bize bu sonuç yakışmadı. Konyaspor camiasından özür diliyorum. Başkanla konuşacağım, gereğini yaparım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.