Döviz ve altın hafif yükseliyor, BİST 100 düşüyor

Dolar ve euro yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın ise uluslararası piyasalardaki gelişmelere paralel olarak değer kazanıyor. Fed faizlerle ilgili kararını bu akşam açıklayacak.

Ekonomi 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
ABD Merkez Bankası Fed'in bugün de faizleri artırması beklenmiyor.

ABD’de Fed’in faiz kararını açıklayacağı güne iç piyasalar hafif hareketli başladı. Amerikan doları yüze 0,13’lük artışla 33,13 TL’ye çıkarken euro da yüzde 0,16 değer kazanarak 35,87 TL’den işlem görüyor. Fed’in faizi bugün de sabit tutacağı yolunda yaygın kanı ons altının fazla değer kazanmasını önlüyor. Ons altın yüzde 0.42 artışla 2417,44 dolardan işlem görürken gram altın ise yüzde 0,74 değer kazanarak 2583,37 TL’ye ulaştı. BiST 100 endeksi ise dün bazı bankaların ve Arçelik gibi devlerin kötü bilanço açıklaması nedeniyle güne yüze 0,38 gibi hafif değer kaybıyla 10,648.82 puanda başladı.

ABD piyasalarının kapanışının ardından da İsrail’in Hamas siyasi liderini öldürdüğü haberi geldi. Bu sabah itibariyle ABD vadeli endeksleri hafif artıda seyrediyor. Asya’da Japon Merkez Bankasının faizi sürpriz şekilde 0,25 puan artırması sonrası yen dalgalanırken Borsa kayıplarını silerek yükseldi. Emtia piyasalarında petrol Hamas’ın siyasi liderinin öldürüldüğü açıklamasının ardından yükselişini sürdürdü.

Fed’in faiz indirimi ihtimali yüzde 5

ABD Merkez Bankası faiz kararını 21:00’de açıklayacak ve ardından Fed Başkanı Jerome Powell bir basın toplantısı düzenleyecek. Bloomberg anketine katılan 110 ekonomistin her biri politika faizlerinin yüzde 5,25-5,50 bandında sabit bırakılmasını bekliyor. Eski Fed Başkan Yardımcısı Alan Blinder, Goldman Sachs Başekonomisti Jan Hatzius ve eski New York Fed Başkanı William Dudley gibi bazı isimler geçenlerde Fed’in bu toplantıda faiz indirmesi gerektiği yönünde çağrılar yapsa da yatırımcılar toplantıda bu ihtimali yüzde 5’in altında görüyor.

Fed faizi beklendiği gibi sabit tuttu, bu yıl bir faiz indirimi sinyali verdiFed faizi beklendiği gibi sabit tuttu, bu yıl bir faiz indirimi sinyali verdi

Fed: Faiz indirimi için acele edilmeyecekFed: Faiz indirimi için acele edilmeyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.