Eşini öldürmeden altı ay önce de evini yakmış

Çanakkale'de boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı iple boğarak öldüren Fırat Yıldızhan olaydan altı ay önce kadının oturduğu evi yaktığını da itiraf etti.

Gündem 31 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Kadına şiddet sorununa karşı alınan önlemlerin yetersiz kaldığı Türkiye’de cinayet haberlerine bir yenisi eklendi. Bu kez adres, Çanakkale’ydi.

Biga ilçesinde yaşayan Fırat Yıldızhan bir süredir eşi Saliha Gizem Yıldızhan’dan ayrıydı. Çift boşanma aşamasına gelmişti.

Bir gün kadının Lapseki’deki evinin önüne geldi Fırat Yıldızhan, sadece konuşmak istediğini söyledi. Bir araya geldiler. Ardından Gizem’i otomobille alıp Biga’ya doğru yola çıktı.

Yolda ilerlerken bir anda tartışmaya başladılar. Derken Fırat, Gizem’i iple boğdu ve kadının cesedini Biga’daki bir hafriyat alanına gömdü. Kimseye de bir şey söylemedi.
Yakınlarıysa bir süre sonra Gizem’i merak etmeye başladı. Olay durumu polise bildirmeleriyle ortaya çıktı.

Fırat kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde cinayeti doğruladı, gömdüğü yeri polise gösterdi. Bununla da kalmadı; 11 Ağustos 2023’te Gizem’in Lapseki’de kiracı olarak oturduğu evde kasıtlı olarak yangın çıkardığını da itiraf etti.

Savcı Yıldızhan’ın ‘tasarlayarak yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Yangın olayı için de ek olarak ‘zincirleme şekilde yakarak mala zarar verme’ suçundan dört ay üç yıla kadar hapis istedi.

Altı ayda 205 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) 2024 yılının ilk altı ayında 205 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, 117 kadının da şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “2023 yılında maalesef 308 kadın uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. 2024 yılının ilk altı ayında ise 166 kadın maalesef yaşamını yitirdi” bilgisini vermişti.

‘Öldü’ diye bıraktılar: Kadın peçe takan katili sesinden tanıdı‘Öldü’ diye bıraktılar: Kadın peçe takan katili sesinden tanıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.