TikTok cinayeti: İhanet de var, sinsi planlar da

Uyuşturucu bağımlısı üvey oğlu yüzünden evi terk eden kadın bir süre sonra geri döndü. Eşi aldatıldığından şüphelendi ve iki çocuğuyla birlikte cinayeti planladı.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’da 20 Şubat’ta sokak ortasında yaşanan üvey anne cinayeti ile ilgili ortaya çıkan detaylar kan dondurdu. SABAH’ın soruşturma dosyasından elde ettiği detaylara göre ikinci evliliğini yapan 38 yaşındaki Dilek Y. uyuşturucu kullanan üvey oğlu Özkan Y. ile aynı evde kalmamaya karar verip evdeki altınlarla kayıplara karıştı. Bir süre sonra eve dönse de ikinci evliliğini yaptığı kocası Mehmetcan Y. bunu gururuna yediremedi.

İstanbul’da yaşayan Dilek Y.’nin üvey oğlu Özkan Y. uyuşturucu bağımlısıydı ve bu onu rahatsız ediyordu. Bir gün evden ayrılmaya karar verdi. Bunu yaparken evdeki altınları da aldı. Kayıplara karıştı.

Aradan zaman geçti. Eve dönse de eşi Mehmetcan Y. bunu ‘gururuna yediremedi,’ kadının kendisini aldatmış olabileceğinden şüphelendi. İki oğluyla birlikte plan yaptı. Planı uygulamak Özkan’a düştü.
Özkan küçük kız kardeşinin gözleri önünde Dilek’i öldürdü. Baba ve oğul tutuklandı.

Sevgilisi TikTok’tan çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada genç kadının TikTok’ta Erhan K. ile konuştuğu ortaya çıktı. Erhan K. ifadesinde aralarında gönül ilişkisi olduğunu, ancak evliliği bilmediğini söyledi.

Erhan K., Dilek Y.’nin TikTok üzerinden farklı bir kişi ile de görüştüğünü bildiğini, hatta bu şahsın kendisini ölümle tehdit ettiğini anlattı.

Savcılık Mehmetcan Y. ve oğlu Şahin Y.’nin Dilek Y.’yi öldürtmek için plan yaptığını ve  Özkan Y.’yi görevlendirdiğini tespit etti. İki şüpheli hakkında ‘Kadına Karşı Öldürmeye Azmettirme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis, firari olan Özkan Y. için de ‘Kadına Karşı Kasten Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Şüpheliler Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.