Haniye için milli yas ilan edildi

İsrail tarafından öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi.

Siyaset 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul'da bir araya geldi. // Nisan 2024 Fotoğraf: AA

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye iki gün önce İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutta İsrail tarafından düzenlenen saldırı sonucu öldü. Haniye için Türkiye’nin dört bir yanında protesto eylemleri sürüyor. Haniye’nin öldürülmesine hem iktidar hem muhalefet partilerinden tepki var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk taziye mesajında “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır” demişti.

Bugün ise Erdoğan Haniye için bir günlük milli yas ilan edildiğini söyledi: “Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehadeti sebebiyle yarın (2 Ağustos Cuma) bir günlük milli yas ilan edilmiştir. İsmail Heniyye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yad ediyor, şahsım ve milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum.

Karara göre bugün güneşin batışına kadar bayraklar yarıya çekilecek.

Erdoğan: Bu suikast Filistinlileri sindirmeye yönelik bir alçaklıkErdoğan: Bu suikast Filistinlileri sindirmeye yönelik bir alçaklık

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.