Gündemi hazırlarken kanımız dondu: Kurşunlar ve vahşet çocukları boğdu

Türkiye'nin dört bir yanında çocuklara şiddet haberleri gündeme geldi. Kimi boğularak öldürüldü, kimine ise işkence edildi.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de kurşunlar ve vahşet çocukları buldu. Kimi boğularak öldürüldü, kimi işkenceye maruz bırakıldı kimiyse balkondayken kurşunların hedefi oldu.

Olaylardan biri Antalya’da gerçekleşti. Antalya’da sevgilisi Aynur Çilli’yi (43) ormanlık alanda başını taşla ezerek öldüren Mehmet Altın (48), cinayete şahit olduğu gerekçesiyle 8 yaşındaki oğlu Bulutcan Çilli’yi de boğarak öldürdü.

Olay, sabah saatlerinde Döşemealtı ilçesi Duacı Mahallesi’nde meydana geldi. Sevgili olan Aynur Çilli ve Mehmet Altın, 1,5 yıl önce Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesi’ndeki evde Çilli’nin iki oğluyla birlikte yaşamaya başladı. Bugün sabah saatlerinde Aynur Çilli, oğlu Bulutcan Çilli ve sevgilisi Mehmet Altın, Döşemealtı’daki Duacı Mahallesi’ndeki ormanlık alana gitti. Burada ikili arasında bilinmeyen sebeple çıkan tartışma sonrasında Altın, eline aldığı taşla Aynur Çilli’ye vurmaya başladı.

Altın, oğlunun gözleri önünde kadını yere düşürdükten sonra başına taşla vurmaya devam etti. Sevgilisinin başını taşla ezerek öldüren Altın, küçük çocuğu da yanına alarak oturduğu eve gitti. Mehmet Altın, gözlerinin önünde annesini öldürdüğü küçük Bulutcan’ı da olaya şahit olduğu gerekçesiyle boğarak öldürüp el, ayak ve boyun kısmını iple bağlayarak, evden çıktı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

15 yaşındaki arkadaşını boğarak öldürdü

İstanbul Esenyurt’ta, 14 yaşındaki Y.Y. arkadaşı 15 yaşındaki E. A. tarafından boğularak öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli Emrah A.’nın “Boş arazide oturduk, sigara istedim, tartışma çıktı, boğuştuk” dediği öne sürüldü.

Esenyurt Akçaburgaz mahallesinde, 31 Temmuz günü meydana gelen olay iddialara göre şöyle yaşandı. Mahalleden iki arkadaş olan Y.Y. ile E. A. sürekli takıldıkları boş araziye gittiler. Bir süre oturup sohbet ettikten sonra iddiaya göre çakmak gazı da çektiler.

İkili arasında sigara isteme yüzünden bir tartışma çıktı. İddiaya göre karşılıklı bir birlerinin boğazına sarıldılar. İki çocukluk arkadaşının boğuşması cinayetle bitti. Y.Y. olay yerinde hayatını kaybetti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linkte tıklayarak ulaşabilirsiniz.

6 yaşındaki çocuğa işkence

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 6 yaşındaki oğlu A.E.A.’yı ellerini iple bağlayıp döven baba T.A. ve babaanne S.A. gözaltına alındı. Çocuk, koruma altına alınırken, işkence anları komşuları tarafından gizlice kaydedildi.

Akçakoca ilçesi Osmaniye Mahallesi’nde, dün A.E.A. adlı erkek çocuğunun işkenceye maruz kaldığını gören komşular, cep telefonuyla o anları kayda aldı. Evin bahçesinde gizli kaydedilen görüntülerde, elleri iple bağlanan çocuğun babaannesi S.A. ve babası T.A. tarafından dövüldüğü ve hakarete maruz kaldığı anlar yer aldı.

Komşuların ihbarıyla adrese gelen Akçakoca Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü ekipleri, evde çocuğu elleri bağlı halde buldu. Ekipler, durumu polise bildirdi. Olayın görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler, kanıt olarak alındı. Babaanne S.A. ve baba T.A. gözaltına, çocuk ise korumaya alındı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

14 aylık bebeğe kurşun isabet etti

Bursa’da ‘kız’ meselesi yüzünden taraflar arasında çıkan kavgada balkonda oynayan 14 aylık bir bebek silahla yaralandı.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi Menderes Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kadın ile erkek şüpheli, araç ile gelerek sokak üzerinden pompalı tüfek ile kıraathaneye defalarca ateş açtı. Şüpheliler daha sonra bölgeden hızlıca uzaklaştı.

Kıraathanenin üzerinde bulunan bir evin balkonunda oyun oynayan 14 aylık Yusuf S., saçmaların hedefi oldu. Bacağından yaralanan Yusuf bebek ambulans ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Husumetlilerine ateş açtı, yaralanan balkondaki bebek olduHusumetlilerine ateş açtı, yaralanan balkondaki bebek oldu

Antalya'da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdüAntalya’da erkek vahşeti: Kadını taşla, 8 yaşındaki çocuğu boğarak öldürdü

15 yaşındaki arkadaşını sigara için boğarak öldürüp babasının yanına gitti15 yaşındaki arkadaşını sigara için boğarak öldürüp babasının yanına gitti

6 yaşındaki çocuğa işkence eden baba ve babaanne gözaltında6 yaşındaki çocuğa işkence eden baba ve babaanne gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.