Yalova’da tersanede iki işçinin ölümünün ardından: Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Yalova'da Beşiktaş Tersanesi'nde yaşanan olayda, insan kaldırma platformunun kopması sonucu hayatını kaybeden Doğanay Kurt ve Mehmet Kesik'in ölümü ile ilgili inceleme yapılması adına bakanlık tarafından müfettiş görevlendirildi.

Gündem 3 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından 14 nisan 2024’te yayınlanan raporda 2024 yılının ilk üç ayında Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda çalışan 16 işçinin hayatını kaybettiği tespit edilmişti. Dün itibariyle bu sayıya iki işçi daha eklendi.

Yalova’da 2 Ağustos’ta gerçekleşen olayda, 22 yaşındaki Doğanay Kurt ve 33 yaşındaki Mehmet Kesik bakım ve boya yapmak için bindikleri insan kaldırma platformunun kopması sonucu metrelerce yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Konuya ilişkin soruşturma sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili inceleme yapması için müfettiş görevlendirdi.

Villa inşaatında feci ölüm: Üstüne demir düşen işçi hayatını kaybettiVilla inşaatında feci ölüm: Üstüne demir düşen işçi hayatını kaybetti

Altınova ilçesindeki Beşiktaş Tersanesi’nde dün saat 17.00 sıralarında gerçekleşen olayda, metrelerce yüksekten düşen Doğanay Kurt ve Mehmet Kesik’e yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahale yapılsa da kurtarılamadılar.

Savcılık incelemesinden sonra Kurt ve Kesik’in cansız bedenleri, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsisi yapılan cenazeler, ailelerine teslim edildi. Askere gitmek için hazırlık yaptığı belirtilen Doğanay Kurt’un cenazesi Samsun’da, Mehmet Kesik’in cenazesi ise Şanlıurfa’da toprağa verilecek.

İşçilerin ölümleri ile ilgili olay sonrasında Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın konuyla ilgili inceleme yapması için müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

Zonguldak’ta kaçak madenler can aldı: Farklı ocaklarda çalışan iki işçi aynı gün yaşamını yitirdiZonguldak’ta kaçak madenler can aldı: Farklı ocaklarda çalışan iki işçi aynı gün yaşamını yitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.