Otogaleride işkence: Ortağını sandalyeye bağlayıp pürmüzle sırtını yaktı

Konya'da Abdurrahim Özarslan "iki yüz lira için" ortağı Ali P.’yi kardeşiyle birlikte sandalyeye bağladı, saatlerce işkence yaptı, sırtını pürmüzle yaktı. Ali P. 600 bin TL'lik senet imzalatıldığını söyleyerek soluğu savcılıkta aldı.

Gündem 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Abdurrahim Özarslan ( sağ altta) işkence yapılan Ali P.( ortada )

Kan donduran olay 29 Temmuz günü Konya’nın Karatay ilçesi Hacıveyiszade Mahallesindeki bir otomobil galerisinde meydana geldi. Ali P. bir süredir Abdurrahim Özarslan ile ortak araç alım-satım işi yapıyordu.

Sabah’taki habere göre olay günü Ali P’yi arayan ortağının kardeşi Fatih Tufan kız arkadaşı ile buluşacağını söyleyip aracını istedi. Bunun üzerine adrese giden Ali P. aracı Fatih Tufan’a teslim etti. Kardeş Özarslan işyerinden ayrılırken Ali P. de dükkanda yalnız başına kaldı.

Ali P. bir süre sonra işyerindeki kasanın açık olduğunu fark etti. Ali P.’nin anlatımına göre ortağı Abrurrahim Özarslan’ın iki aydır kendisine ödeme yapmadığı ve cebinde de para olmadığı için kasadan 200 TL para aldı.

6 yaşındaki çocuğa işkence eden baba ve babaanne gözaltında6 yaşındaki çocuğa işkence eden baba ve babaanne gözaltında

Özarslan kardeşler de kamera görüntülerini izlediklerini, kasadaki 300 bin TL değerindeki altın ve dövizin kayıp olduğunu belirtip Ali P.’den parayı ödemesini istedi. Ali P. böyle bir parayı almadığını söylemesi üzerine başına gelmeyen kalmadı.

Özarslan kardeşler silah çektikleri Ali P.’yi işyerindeki sandalyeye bağlayıp saatlerce sopa ve demir anahtarlarla işkence yaptı. Özarslan kardeşler bununla da kalmayıp Ali P’ye toplam değeri 600 bin TL olan beş adet senet imzalattı. Ali P.’nin sırtını pürmüzle yakan, boynuna ip dolayıp boğmaya çalışan şüpheli kardeşler Ali P.’ye ait aracı da kendi üzerlerine devrettiğine dair imza aldı.

Özarslan kardeşler Ali P.’nin hesabındaki 82 bin 750 TL parayı da kendi hesaplarına gönderdiler. Şüpheli kardeşler daha sonra içinde 760 dolar, 350 euro ve sekiz adet altının bulunduğu Ali P.’ye ait aracı alıp olay yerinden uzaklaştı.

İşkenceden kendi imkanları ile kurtulan Ali P. polisten yardım istedi. Müracaat üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Özarslan kardeşleri kısa sürede gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özarslan kardeşler çıkarıldıkları mahkemece “yağma” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklandı.

Öte yandan dehşetin izlerini vücudunda taşıyan ve soruşturma dosyasında da yer alan Ali P.’ye ait fotoğraflar kan dondurdu.

'İntihar etti' denen genç ölmeden önce polis tarafından işkence görmüş‘İntihar etti’ denen genç ölmeden önce polis tarafından işkence görmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.