Bursa’dan Balıkesir’e götürüp işkence yaptılar

Bursa'dan kaçırdıkları genci Balıkesir'e götüren iki kişi burada işkence yapıp cep telefonuna kaydetti. Yakalanan saldırganlar 'alacak meselesi' savunması yaptı.

Gündem 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Balıkesir’de Ramazan Batır ile Osman Dova, Furkan A.’yı alacak meselesi yüzünden Bursa’dan kaçırdı. Gözlerini bağlayıp araca bindirdikleri Furkan A.’yı Bandırma ilçesindeki eve getiren iki kişi, 25 yaşındaki gencin ellerini arkadan bağladı. Ayrıca bağırmasın diye ağzını da tişörtle kapattıkları Furkan A.’yı dakikalarca dövdü ve ölümle tehdit etti. O anları da odada bulunan başka bir kişi cep telefonuyla kaydetti.

Batır ile Dova, görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıp, 2 bin 500 lirası ile cep telefonunu da gasbettikleri Furkan A.’yı, otomobille yeniden Karacabey ilçesine götürüp, bıraktı. Furkan A.’nın şikayetiyle olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bandırma’da yakalanıp gözaltına alınan Muhammet Ramazan Batır ile Osman Dova, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından, ‘Yağma’, ‘Darp’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından tutuklanıp Bandırma Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelilerin ifadelerinde, Furkan A.’yi borcunu ödemediği için dövdüklerini söyledi.

Bu arada polis, darp olayı sırasında görüntüyü çeken ve gaspedilen cep telefonunu alan kişiler hakkında da soruşturma başlattı.

Dava dosyasına giren işkence görüntülerinde; Batır ve Dova’nın, bir eve getirip üzerindeki giysileri çıkardığı, ellerini arkadan bağlayıp, sesi duyulmasın diye ağzını tişörtle kapattıkları Furkan A.’yı darbettikleri anlar yer alıyor. Cep telefonuyla çekilip sonra sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, şüphelilerin, yalvaran genci tekme ve tokat dövüp küfrettikleri, saçlarından tutarak başını koltuğun kenarına vurduğu görülüyor.

Bursa'da çocuğa istismar ve işkence: Görüntüleri sosyal medyada paylaşmışBursa’da çocuğa istismar ve işkence: Görüntüleri sosyal medyada paylaşmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.