‘Fosforlu Cevriye’ bir kez daha Harbiye’de

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Suat Derviş'in 'Fosforlu Cevriye'si bir kez daha Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda. 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde sahnelenecek oyun izleyicileri 1930'lu ve 40'lı yıllar İstanbul'una götürecek.

Kültür Sanat 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'Fosforlu Cevriye', Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Suat Derviş’in ölümsüz eseri ‘Fosforlu Cevriye’yi bir kere daha Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşturuyor. Suat Derviş’in yazdığı, Gülriz Sururi’nin uyarladığı ve Yelda Baskın’ın yönettiği klasik eser ‘Fosforlu Cevriye’ 13 ve 14 Ağustos 2024 tarihlerinde sahnelenecek.

Oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Besim Demirkıran, Binnur Şerbetçioğlu, Direnç Dedeoğlu, Esra Ede, Çağatay Palabıyık, Elif Verit, Emre Yılmaz, Hakan Örge, Irmak Örnek, Nur Saçbüker Otan, Samet Silme, Tuğrul Arsever, Yağmur Damcıoğlu Namak, Yunus Erman Çağlar, Zeynep Ceren Gedikali rol alıyor.

Oyun, izleyicileri 1930’lu ve 40’lı yılların İstanbul’una götürüyor.

Daha önce sinemaya da uyarlanan yapımın hikâyesi şöyle: Anne babasını tanımadığı için gökteki yıldızlardan doğduğuna inanan, denizin kucağında bir sokak çocuğu olarak büyüyen, Galata mevkiinde karnını doyurabilmek için “icra-i sanat” eyleyen Cevriye sıradan bir sokak kızı değil aslında İstanbul sokaklarının ta kendisidir. Hastalık ve soğuktan ölüme yaklaştığı o gece karşısına çıkan esrarengiz bir adam sayesinde hayata ve kara sevdaya tutunur. Cevriye’nin daha önce tanıdığı erkeklere hiç benzemeyen ve ona “siz” diye hitap eden bu adam aslında gizli yaşayan bir idam mahkûmudur. Cevriye onu tanıdığı günden sonra artık bambaşka bir “insan” olmuştur. Hapis, sürgün, aradan geçen zaman ve türlü belalara rağmen bu aşktan vazgeçmeyen Cevriye sevdiği için her şeyi göze alacaktır.

📍Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda 13 ve 14 Ağustos 2024 tarihlerinde saat 21.00’de seyirci karşısına çıkacak olan ‘Fosforlu Cevriye’ izleyicileri 1930’lu ve 40’lı yılların İstanbul’una götürecek.

📌 Oyun biletleri gişelerden https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, biletinial.com adreslerinden satın alınabilir.

Bergama beşinci kez oyunun ta kendisi olacakBergama beşinci kez oyunun ta kendisi olacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.