Çeşme’de neler oluyor: Masada ıstakoz krizi, Alaçatı’daki eski aşıkların sokak kavgası

Bodrum’daki ‘aşırı pahalılık’, turisti Yunan adalarına kaçırtmıştı. Buna karşı Çeşme’nin, kaçan turisti kazanmak için önlemler aldığı konuşuluyordu. Ancak Alaçatı sokaklarından ve plajlarından gelen haberler pek öyle demiyor.

10 Ağustos 2024
  • 10Haber news
Ebru Gündeş ve Kenan Doğulu bu yazın çok çalışan iki sanatçısı

Hizmet bedeli indi, masada ıstakoz krizi

300 gram ıstakoza 4500 TL hesap

Popüler restoranlar hizmet bedelini faturaya yansıtmama kararı almış. Bu bedel en son 850 TL’den başlamış, 2.250 TL’ye çıkmıştı. Yani yemeden-içmeden bu rakamı ödemek zorundaydınız. “Şimdi durum ne” derseniz, bakalım.

Ünlü bir televizyoncu üç kişilik yemeğe 8 bin TL ödemiş. Masada alkol ya da ana bir yemek yok. Her şey meze usulü gelmiş. Hesabı incelediğinde 300 gramlık ıstakoza 4.500 TL istediklerini görmüş. “Kos’ta deniz ürünleriyle dolu bir masada yedik, içtik. 1200 TL ödedik. Bu ne” diye itiraz etmiş. Aldığı cevap: “Sezon bitiyor, biz de kazanacağız.”

“Kos’ta olanları anlatma”

Bu arada adını vermek istemeyen başka bir ünlümüz de Kos Adası’nda beş arkadaşıyla yaklaşık 12 saat geçirdikleri bir beach’te 8 bin TL ödediklerini söyledi. İkramlar dışında istedikleri mönü şöyleymiş: 3 kalamar tava, 2 ızgara ahtapot, 2 karidesli makarna, 1 midyeli güveç, 21 bira, 4 gazlı içecek, 4 büyük su, 2 kızarmış ballı fena peyniri, 2 filtre kahve. Beach’e giriş ve şezlong da bedava.

Bu rakamları Bodrum’da bir mekanda anlatırken işletmeci şöyle söylemiş: “Yapma abi, herkese anlatma. Sonra adaya gidiyorlar işte.”

Topu 90 TL’ye düştü

Bodrum’dan Yunan Adaları’na kaçan turisti, Çeşme’ye çekmek isteyen turizmcilerin diğer indirimleri de plaj girişlerde uygulanmış. Plajların giriş ücretleri 2000 ile 3000 TL arasıydı. Şimdi 1500-1000 TL arasındaymış.

Eskiden bu ücrete sadece 2 içecek dahildi. Şimdi içecek yerine pizza ya da hamburger tercih edebiliyorsunuz. Alaçatı’nın havalı mekanlarında haziran ayında 100 TL’ye kadar çıkan bir bardak çayı 50 TL’ye, Türk kahvesini de 150 TL’den 50 TL’ye indirmişler.

Dondurma için de büyük fedakarlıklar yapılmış! Yaz başında ‘Çeşme’de 3 top dondurma 700 TL’ye çıktı’ şeklinde tweet’ler atılıyordu. Şimdi dondurmanın bir topunu 90 TL’ye indirmişler.

Fiyatı düşürüp ağlayan iki popçu

Haziran ayında Bodrum’daki bazı konserlerin seyirci yokluğundan iptal olmasını yazmıştık. Haber müzik dünyası üzerinde şöyle bir etki bıraktı: Kimse ‘seyirci toplayamayan şarkıcı’ durumuna düşmek istemedi.

Mekanın, çıkacakları konseri iptal etmemesi için fiyatları yarıya indirenler varmış. Hatta iki kadın popçumuz ücretlerini yarıdan da fazla indirmiş.

Özellikle birinin morali 500 bin TL’ye sahne aldığı için bozuk. Erişim engeli yüzünden seksi Instragram pozlarından da oldu. İçi kan ağlıyor.

Ama Ebru Gündeş, Çeşme’yi sallıyor. Kenan Doğulu da Bodrum’u… Seyirci sorunları hiç yok.

Eski aşıkların Alaçatı’daki kavgası

Bu arada Alaçatı, iki ünlünün sokak ortasındaki kavgasını konuşuyor. Taraflardan erkek olan hem spor hem de magazin dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Kadın ise oyuncu. Bir zamanlar aşk yaşayıp ayrıldılar. Erkek hiçbir açıklama yapmazken, kadın yakın çevresine ilişkiyi deşifre etti. Bu da beyefendinin hiç hoşuna gitmedi.

Geçenlerde Alaçatı’nın dar sokaklarında karşılaşmışlar. Sesler yükselmiş… Birbirlerine epey bağırmışlar, ağır konuşmuşlar. Kadını, arkadaşları zor uzaklaştırmış.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.