Buse Naz Çakıroğlu da gümüşte kaldı… Türkiye’nin altın umudu tükeniyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları boks branşı kadınlar 50 kiloda Türk sporcu Buse Naz Çakıroğlu, Çinli Wu Yu'ya 4-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Spor 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Buse Naz'dan gümül madalya geldi.

Buse Naz Çakıroğlu bundan üç yıl önce Tokyo’da 50 kiloda gümüş madalya almıştı. Paris’te finale kadar gelen sporcu iki olimpiyat madalyası alarak bu anlamda Türk spor tarihinde boks branşında yalnızca ikinci isim olacaktı.

Buse’nin amacı üç sene önceki gümüşü altına çevirmek ve Türkiye’nin de Paris’teki ilk altın madalyasını kazanmaktı. Fakat Buse Çinli Wu Yu’ya karşı ilk seti 4-1 kaybetti. İkinci sette de aynı durum değişmedi. Yu üçüncü sette Buse’ye kafasının arkasından vurunca ihtar aldı. Sarılmalara ve benzeri hareketlerine devam eden sporcu maçı bu şekilde sonlandırdı ve altın madalyaya uzandı. Nazım Yiğit maç sonunda Çinli boksöre ve hakemlere tepki gösterirken gerilim yaşandı.

Böylece Türkiye organizasyondaki altıncı madalyasına uzandı. Bu madalyalardan üçü gümüş diğer üçüyse bronz madalya. Türkiye 1984 Los Angeles’tan bu yana en az bir altın madalya kazanarak kapattığı Olimpiyat Oyunları’nda tam 40 yıl sonra altın madalya alamadan yurda dönmenin eşiğinde. Bundan sonra altın madalya için mücadele edecek sporcular şu şekilde:

Atletizm/Maraton: Kaan Kigen Özbilen

Tekvando: Emre Kutalmış Ateşli, Nafia Kuş Aydın

Güreş: İbrahim Çiftçi, Yasemin Adar Yiğit.

Modern Pentatlon: İlke Özyüksel

Khelif altına uzandı

Yapılan testosteron testleri sonrası vücudunda Y kromozomuna rastlanan ve Uluslararası Boks Federasyonu tarafından geçen sene Dünya Şampiyonası’na katılmasına izin verilmeyen Imane Khelif altın madalyaya uzandı. Khelif 66 kiloda finalde Liu Yang’ı 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Üç sette de rakibine üstünlük kuran Khelif’e Roland Garros’da büyük bir destek vardı. Çinli sporcu ekrana gelince yuhalanırken Khelif tartışmaların odağında olmasına rağmen büyük destek görüp altına gitti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.