Musk’ın sözlerine kızan Venedik Film Festivali’nin yöneticisi X’i bıraktı

Elon Musk'ın İngiltere'deki gerilimi tırmandıracak açıklamalarına tepkiler artıyor. Son olarak Venedik Film Festivali'nin direktörü Alberto Barbera, Musk'ın "sorumsuz tavrı" nedeniyle X'i artık kullanmayacağını açıkladı.

Kültür Sanat 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Venedik Film Festivalinin başlamasına üç haftadan az bir süre kaldı. 28 Ağustos’ta başlayacak festivalin direktörü Alberto Barbera, Elon Musk ve İngilizler arasındaki tartışmaya taraf oldu. Ülke geneline yayılan gösteriler sonrası “İngiltere’de iç savaş kaçınılmaz” diyen Elon Musk’a İngilizler büyük tepki göstermiş, hükumet de vatandaşlarına “paylaşım yapmadan önce düşün” başlıklı bir bildiri yayınlamıştı. Bununla birlikte Musk’ı gerilimi tırmandırmakla suçlamıştı. Venedik Film Festivali direktörü Alberto Barbera yaşanan bu olaylar sonrası X ya da nam-ı diğer Twitter’ın sahibi Elon Musk’a ateş püskürdü. Ardından da platformu artık kullanmayacağını söyledi.

Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera,sosyal medya platformu X’in sahibinin son açıklamalarından sonra, hedeflerini ve amaçlarını artık paylaşmadığım bir platformda kalma arzumu kesinlikle kaybettim” diye yazdı. Barbera takip eden bir gönderide takipçilerine teşekkür etti: “Belki başka bir yerde, internetin henüz tek bir kişinin ‘tuhaflıklarına’ esir olmamış alanlarında tekrar buluşacağız” dedi.

‘Bir avuç haydut’

Sanat dünyasında Elon Musk’a yönelik ilk tepki Alberto Barbera’dan gelirken İngiltere Başbakanı’nın yönetim ofisi Downing Street sözcüsü de sessiz kalmadı. Musk’ın yorumları için hiçbir gerekçe olmadığını belirtti ve ekledi: “Burada Britanya adına konuşmayan bir avuç hayduttan bahsediyoruz” dedi. Adalet Bakanı Heidi Alexander şunları söyledi: “‘İç savaş’ gibi bir dil kullanılması hiçbir şekilde kabul edilemez. Polis memurlarının ciddi şekilde yaralandığını, binaların ateşe verildiğini görüyoruz ve bu nedenle gerçekten de bir platforma sahip olan herkesin gücünü sorumlu bir şekilde kullanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ne çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındıNe çektin be Banksy! Yeni tamamladığı eseri çalındı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.