‘Birleştirici’ diye yola çıkıldı, İmamoğlu-Yavaş bile paylaşmadı ve CHP TT olamadı

CHP'nin 100. yaşına özel dün başlattığı kampanyasına dair İmamoğlu ve Yavaş paylaşım yapmadı. Kampanya, sosyal medyada TT listesine de giremedi. CHP’li Eren Erdem 10Haber'e kampanyayı değerlendirdi: Kampanya birleştirici oldu. Görüntülenme bizi tatmin etti, beklediğimiz gibi ilerliyor.

Siyaset 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Türkiye Cumhuriyet’in 100. yılı, aynı zamanda cumhuriyetin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bir asrı devirdiği anlamına geliyor. CHP, 100’ncü kuruluş yılına özel hazırladığı kampanyasını, 6 Eylül’de duyurdu. 790 bin üyeye gönderilen mesajlarla sosyal medyadaki ‘Cumhuriyetin Yüzü’ etiketine destek istendi.

Kampanyaya özel olarak hazırlanan videoda, 100 sayısının içinde cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yer alıyor.

CHP’nin kurumsal hesabından paylaşılan video ise 7 Eylül akşam saatlerinde toplamda sadece 1,900 kere paylaşımla 650 bin görüntülenme almış gözüküyor. CHP’li birçok milletvekili ve parti yöneticileri de videoyu paylaştı. Videoyu paylaşan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hesabından bakıldığında vide 750 bin kez görüntülenmiş, 2 bin kişi tarafından yeniden paylaşılmış gözüküyor.

Ancak bu rakamlar CHP gibi bir parti için oldukça düşük rakamlar. Karşılaştırma için baktığınızda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs günü vatandaşları oy vermeye çağırdığı, öyle siyasi tartışma veya polemik içermeyen bir videosu bile 14 milyon kez izlenmiş, Kılıçdaroğlu’nun 55 binden fazla takipçisi videoyu yeniden paylaşmış, 300 bine yakın kişi beğenmiş, 10 bine yakın kişi de videonun altına bir şeyler yazmıştı.

CHP’nin 9 Eylül’deki 100. kuruluş yıldönümüye ilgili bu Twitter videosunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş paylaşmadı, kendi hesaplarından kendi takipçilerine göndermedi. Sadece onlar da değil; CHP örgütleri de bu video konusunda pek heyecanlı gözükmüyor. Böyle olunca, CHP’nin kampanyası ve Twitter’daki etiket çalışması, gün içinde en çok konuşulan konuları anlatan Trending Topics (TT) listesine de giremedi.

10Haber’e konuşan CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ise böyle düşünmüyor. Erdem, “Tartışmalara taraf arkadaşlarımız bile tek ses olup, yüzüncü yılımızı kutluyor” diyor.

Kampanya süreciyle alakalı olarak “Cumhuriyetin yeni yüzyılında toplumun önüne yeni bir siyaset dili, içeriği ortaya koyma yolculuğuna çıkıldı” diyen Erdem, kampanyanın hedefledikleri görüntülenme açısından başarılı ilerlediğini belirtti.

Çalışma gruplarının hazırlıklarıyla hazırlanan kampanyanın, yapılan son sunumla kabul edildiğini aktaran Erdem, “Özellikle Twitter’da dolaşıma giren toplam görüntülenmesi tatmin etti. Beklediğimiz gibi ilerliyor” dedi.

Kampanyayla ilgili önümüzdeki günlerde bilboard, reklam çalışmalarının da yapılacağını belirten Erdem, yeni kampanya yüzüne, kongre sürecinin de etkisi olduğunu aktarırken “Bu kongrelerden çıkacak iradeyle beraber yerel seçimleri kazanmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

CHP'lilerin 'nereden çıktı bu adam' dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradıCHP’lilerin ‘nereden çıktı bu adam’ dediği Hasan Cengiz konuştu: Kılıçdaroğlu aday olduğu gece beni aradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.