Jose Morinho ve Fenerbahçe tek yürek: Çocuklar için hayallerimiz BİR

Fenerbahçe, iki yıldır sürdürdüğü ihtiyacı olan çocuklara burs verme projesine Jose Mourinho bir mektupla destek vererek katıldı. Sarı lacivertliler 'Çocuklarımız için hayallerimiz BİR' projesiyle 6 Şubat depremlerinden etkilenenlere burs verecek.

Spor 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe projede Türk Eğitim Derneği ile ortak olacak.

Fenerbahçe, iki yıl önce Anadolu’daki çocuklara fıdsat eşitliği sağlamak amacıyla bir proje başlattı. İlk yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Anadolu’daki 100 kız çocuğa destek verildi. İkinci yıl TEGV ile 81 ilde 81 çocuk Fenerbahçe’nin burslarından yararlandı. Projenin üçüncü ayağı ise dünyaca ünlü Portekizli Jose Mourirho’nun mektubuyla ortaya çıktı.

Jose Mourinho, sosyal medyadan yayınlanan mektubunda Fenerbahçe’nin ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim bursu verdiği projeyi desteklediğini söyledi. Portekizli hocanın mektubu şöyle…
“Değerli kamuoyu ve Fenerbahçe taraftarı… Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Aylar önce Fenerbahçe ile ilk görüşmemizde bana kulübün tarihi, dünyanın en büyük spor kulübü olduğu, hikayesi, hedefleri, tesisleri, büyük camiası ve eşsiz tribünleri en detaylı şekilde anlatıldı. Ve bu hikaye beni çok heyecanlandırdı. Bu benzersiz hikayede dikkatimi en çok çeken şeylerden biri ise bu büyük kulübün ve camianın, futbol takımı öncülüğünde iki sezondur çocuklar için attığı adım oldu.

Bana ‘Fenerbahçe iki sezondur her sezona ülkenin ihtiyacı olan çocuklarına eğitim bursu veriyor, teknik direktörü ve takım bu projeyi sahipleniyor, camia da her zaman olduğu gibi bunun en önemli parçası oluyor’ dendiğinde bunun ne kadar anlamlı bir adım olduğunu düşündüm. İmza törenimde Fenerbahçe ve taraftarı için söylediğim sözü şimdi burada bir kez daha söyleyeceğim ve bu sözün ilk adımını da bu anlamlı projenin parçası olarak atacağım; ‘Sizin hayalleriniz artık benim hayallerim.’
Fenerbahçe’nin bu ülkeye duyduğu sorumluluk ve aidiyetle ülkenin çocuklarına faydalı olmak adına kurduğu hayalleri ben de sahipleniyorum. Fenerbahçe’nin iki sezondur hayata geçirdiği eğitim bursunun başlangıcını yapacağımı tüm taraftarımızla paylaşmak istiyorum. Önce futbolcularımın ve sonra büyük taraftarımızın bu anlamlı adımın yine gururla parçası olacağına, bu ülkenin evlatları için de hayallerimizin bir olacağına inanıyorum! Hepinizi çok seviyorum.”

Kombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık GalatasarayKombinelerde en pahalı Fenerbahçe, en sadık Galatasaray

Fenerbahçe’den Mourinho’ya yanıt

Mourinho’nun mektubunu yayınlayan sarı lacivertliler, projeninin üçüncü yılında bursların 6 Şubat depremlerinde mağdur olan çocuklara verileceğini açıkladı. ‘Cocuklar için hayallerimiz BİR’ adı verilen proje için hesap numaraları da paylaşıldı. Sarı lacivertlilerin açıklaması şöyle…

“Teknik direktörümüz Jose Mourinho… Mektubunu aldık. İki sezondur çocuklar için hayata geçirdiğimiz bu projemize duyduğun saygı, sevgi ve sahiplenme için sana teşekkür ederiz. Tarihi boyunca duruşuyla ülkesine bağlılığını her fırsatta göstermiş bir spor kulübü olarak ‘Fenerbahçe topluma dokunur, milletine faydalı olur’ sorumluluğu ile hayata geçirdiğimiz; İlk yıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Anadolu’da ‘Yüz kızımız olacak, Cumhuriyet’in izinde, yarınlara güvenle bakan’ diyerek Anadolu’daki 100 kız çocuğumuza, ikinci yıl Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı vesilesiyle TEGV ile “Büyük Atatürk, bu ulus ve ülkeye hizmeti en büyük görevimiz kabul ediyor, bir avuç toprağı vatan yapanlara minettarız diyor, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizin evlatlarına Fener oluyoruz’ diyerek 81 ilimizden 81 çocuğumuza burs verme geleneğimizin yeni adımını senin mesajınla ‘Çocuklar için Hayallerimiz BİR’ diyerek atıyoruz. Bu güzel ülkenin gurur duyduğu markalarından dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe olarak; Sorumluluğumuzu vatanımızdan, umudumuzu kırmızı beyaz bayrağımızdan, gücümüzü Atamızdan alıyoruz. Ülkemizin 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı deprem felaketinden etkilenen halkımızın yanında olma refleksi ile Atamızın önderliğinde kurulmuş, ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği ile depremden etkilenmiş çocuklarımıza burs vereceğimizi açıklıyoruz. Sizin ve Futbol Takımımızın öncülüğünüzde atacağımız bu adımda, tüm camiamızın, kongre üyelerimizin de bizimle olacağına inanıyoruz. Ayrıca takım fark etmeksizin çocuklar için bizim de ‘Hayallerimiz BİR’ diyen herkesi bu projenin parçası olmaya davet ediyoruz.”

Fenerbahçe, yardımseverlerin iletişim kurmak için açıklama kısmına bilgilerini (telefon numarası veya e-posta hesabı) yazmalarını isteyerek bağış yöntemlerini de açıkladı.

Yurt içi bağışlar için: havale/EFT
Banka Adı: QNB FİNANSBANK
Hesap Adı: TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ
Hesap Numarası: 120834435
Döviz Cinsi: TL
IBAN No: TR13 0011 1000 0000 0120 8344 35

Kredi kartı bağışları için: https://ted.org.tr/deprem-gelecegimizi-yikmasin/ linki üzerinden düzenli veya tek seferlik bağış.

SMS: ‘hayallerimizBİR’ yazıp 5833’e SMS göndererek 50 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Yurt dışı bağışlar için HAVALE/EFT
Banka Adı: QNB FİNANSBANK
Hesap Adı: TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ
Hesap Numarası: 15558976
Döviz Cinsi: EUR
IBAN No: TR40 0011 1000 0000 0015 5589 76

Hesap Adı: TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ
Hesap Numarası: 10270439
Döviz Cinsi: USD
IBAN No: TR40 0011 1000 0000 0010 2704 39

SWIFT kodu: FNNBTRISOPS

Kredi kartı bağışları: https://ted.org.tr/deprem-gelecegimizi-yikmasin/ linki üzerinden düzenli veya tek seferlik €,$ ve £ para birimleri ile…

Fenerbahçe AŞ'de oyuncu değişikliğiFenerbahçe AŞ’de oyuncu değişikliği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.