Köpek katliamı görüntülerinin arkası kesilmiyor: Bu kez Edirne’de

Sokak köpeklerinin toplanıp öldürülmesini öngören yasanın Meclis’ten geçmesinin ardından köpeklerin topluca öldürüldüğü görüntülerin arkası kesilmiyor. Bu kez Edirne’de çuvallar ve poşetler içinde köpek ölüleri bulundu.

Gündem 12 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Edirne'deki olayın görüntüsü

Sokak köpeklerinin belediyeler tarafından sokaklardan toplanıp tamamen belirsiz bir akıbete gönderilmesini emreden tartışmalı kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi ve yasalaştı. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan bu değişikliği yurdun dört bir yanından gelen hayvan katliamları takip etti. Adında “koruma” olan kanun artık çoğu yerde hayvanların öldürülebilmesine dayanak oldu. Belediyelerin sokak köpeklerini toplayıp öldürmesi, ortaya çıkan toplu mezar görüntüleri muhtelif yerlerde kedi ve köpeklerin siviller tarafından da öldürülmesi olaylarını tetikledi.

Yasayla ilgili tartışmalar sürerken Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpekleri enjeksiyon yöntemiyle ‘uyutarak’, yani öldürerek toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi. Ardından Ankara’nın Altındağ ilçesinden de topluca öldürülen köpek görüntüleri geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı, köpeklerin doğal yoldan öldüğünü savundu. Benzer görüntüler Bartın, Bitlis’e bağlı Ahlat ve İstanbul’un Silivri ilçesinde de var.

Köpek katliamları başladı, AK Partili isim Erdoğan'a seslendi: Bu zulmü durdurunKöpek katliamları başladı, AK Partili isim Erdoğan’a seslendi: Bu zulmü durdurun

Bu görüntülere hayvan severlerden, muhalefet partilerinden ve barolardan tepki yağarken AK Parti içinden de sesler yükseldi. Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle seslendi:

“Zehirlenen köpeklerin o can çekişen görüntüleri yürekleri parçalıyor. Hedef tahtası yapılıp 20 kurşunla bedeni delik deşik edilen köpeğin görüntüsü karşısında ağlamamak mümkün değil. Kafası kesilip parçaları torbayla çöplüğe atılan köpekler karşısında kelimeler kifayetsiz kalıyor. Allah rızası için bu zulmü durdurun. Bir sözünüz yeter.”

İtirazlar hayvanların öldürülmesinin önüne geçmeye yetmedi. Bugün de Edirne’nin Uzunköprü ilçesi çöplüğüne çuvallar içinde atılan yaklaşık 10-15 köpek cesedi bulundu. Uzunköprü Belediyesi “Uzunköprü Belediyesi olarak bu canice eylemi yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ve sorumluların adalet önünde hesap vereceğini halkımıza bildiririz” açıklaması yaptı.

Manisa’da da kedi katliamı

Öte yandan Manisa’nın Salihli ilçesinde 69 yaşındaki Muzaffer Şen bahçesindeki üç yavru kediyi fırça sapıyla vahşice öldürdü. Olayın güvenlik kameralarına yansımasıyla gözaltına alınan şüpheli sevk edildiği Şen sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa Salihli’deki olayın görüntüsü

Şen’in ifadesinde, “Yavru kediler mutfağıma girip çıkıyordu. Defalarca engellemeye çalıştım. O gün sinirlerime hakim olamayınca bu eylemi gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

Ankara Altındağ'da bir toplu köpek mezarı bulundu; hayvanseverler ayaktaAnkara Altındağ’da bir toplu köpek mezarı bulundu; hayvanseverler ayakta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.