İki dünya rekortmeni 100 metrede karşı karşıya: Armand Duplantis-Karsten Warholm

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda sırıkla atlama dünya rekoru kıran Armand Duplantis ve 400 metre engellide dünya rekoru sahibi Karsten Warholm 4 Eylül'de 100 metrede kozlarını paylaşacak.

Spor 14 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Atletizmde İskandinav derbisi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları geride kaldı ancak yankıları sürüyor. En fazla öne çıkan isimlerden biri İsveçli sırıkla atlamacı Armand Duplantis olmuştu. Atletizm branşına damgasını vuran 24 yaşındaki sporcu yaptığı 6.25’lik atlayışla dokuzuncu kez dünya rekorunu kırmış ve çıtayı bambaşka bir seviyeye yükseltmişti.

Oyunlarda istediği sonucu alamayan süper yıldızlardan biri Karsten Warholm’du. 400 metre engellinin süper yıldızı Warholm dünya rekorunu da elinde bulunduruyor. Ancak Norveçli isim olimpiyat finalinde ABD’li Rai Benjamin’e geçilmekten kurtulamadı. Warholm yarışı ikinci sırada tamamladı ve hedeflediği altın madalyanın uzağında kalıp gümüşle yetindi.

Bu iki büyük sporcu kendi branşları dışında bir alanda karşı karşıya gelecek. İkili 4 Eylül’de Zürih’te 100 metrede yarışacak. 400 metre engellide dünya rekoru sahibi Karsten Warholm sprint yarışlarına da yatkın. Duplantis ise 18 yaşına kadar sprint dalında yarışmalara katılıyordu. Hatta İsveçli atletin 10.57’ye kadar dereceler elde etmişliği var. Bu 100 metre koşucuları arasında üst düzey gibi görünmese de asıl dalı bu olmayan bir atlet için fena olmayan bir derece.

İkilinin böyle bir kapışmayı neden kararlaştırdığını Duplantis açıkladı. Sosyal medya hesabından bu kapışmayı duyuran Duplantis bir takipçisinin “Bu işbirliğine kim ilham oldu” sorusuna “Şakalaşma gerçeğe dönüştü” diye yanıt verdi. İskandinav derbisi 4 Eylül Çarşamba akşamı İsviçre’nin Zürih şeklinde koşulacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.