Olimpiyat vesile iltica şahane! Suriyeli judocu dönmedi

Judocu Hasan Al-Bayan Paris 2024'ün ardından Suriye takımıyla ülkesine dönmedi. El Bayan'ın Suriye'ye dönmek yerine Almanya'ya iltica başvurusu yaptığı belirtildi.

Spor 15 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Suriyeli sporcudan şok iltica başvurusu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları geçtiğimiz pazar akşamı yapılan kapanış töreniyle son buldu. Paris bayrağı Los Angeles’a aktardı ve 2028 için heyecanlı bekleyiş başladı. Ancak Paris’in yankıları son bulmadı. Uzun süre son bulacak gibi de görünmüyor.

Zira ortaya atılan son iddia judo branşında Suriye adına yarışmak üzere Fransa’ya gelen sporcu Hasan El Bayan’ın ülkesine dönmeyip Almanya’ya iltica başvurusu yaptığı yönünde. Damascus tarafından aktarılan bilgilere göre Suriyeli judocu Hasan El Bayan olimpiyatların sona ermesinin ardından Fransa’da kaldı. 22 yaşındaki sporcunun daha sonra Almanya’ya uçtuğu ve iltica başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Suriye Spor Federasyonu Başkanı Firas Maala ise yaptığı açıklamada Hasan El Bayan’ın olimpiyatlara katılması ve olimpiyat köyünde kalmasının ardından sorumlu amirden Fransa’da yaşayan amcasının yanında kalmak için izin istediğini belirtti. El Bayan’ın sporcu olması nedeniyle verilen vize bitene kadar ailesiyle kalması gerekiyordu. Maala iltica başvurusuyla alakalı bilgileri olmadığını belirtirken sporcunun Suriye’ye dönmemesi ülkede tepki çekti. El Bayan judoda -73 kiloda mücadele etmiş, ancak ilk turda Avusturyalı rakibi Samuel Gassner’e yenilerek oyunlara veda etmişti.

Olimpiyat yetkilileri direkt elemeler ile yeterince sporcusuna turnuvada yer bulamayan bazı ülkelere özel davet gönderdi. Suriye ise olimpiyatlar için yeterli sonucu olmayan dört sporcusu için davet aldı. Davet alan sporculardan biri turnuva sonrası ülkesine dönmeyen Hasan El-Bayan’dı.

General Vannacci olimpiyat şampiyonunun tadını kaçırdı: Egonu'ya ırkçı saldırıGeneral Vannacci olimpiyat şampiyonunun tadını kaçırdı: Egonu’ya ırkçı saldırı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.