Tete golü attı, Ajax- Panathinaikos maçı tarihe geçti

Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Panathinaikos kendi evinde 1-0 kaybettiği maçın rövanşını eski Galatasaraylı Tete'nin 89'da attığı golle kazandı. Penaltılara giden maç 34 atışın yapılmasıyla tarihe geçti.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tete, maçı uzatan golü attı. kullandığı iki penaltıyı da ağlara göndermeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Ajax ve Panathinaikos, Johan Cruyff Arena’da karşılaştı. Amsterdam’da oynanan mücadelede Hollanda takımında forma giyen milli futbolcu Ahmetcan Kaplan şans bulamadı.

Panathinaikos, ilk maçı 1-0 kazanan Ajax karşısında daha etkili bir oyun ortaya koydu. 89’da sahneye Yunan ekibinin bu sezon başında Galatasaray’dan 4 milyon 750 bin euro karşılığında transfer ettiği Tete çıktı. Cim Bom’la 45 maça çıkıp üç kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı futbolcu, ceza alanı içinden yerden vuruşuyla takımını öne geçirdi ve maç 1-0 Panathinaikos’un üstünlüğüyle bitti.

Karşılaşmada 30 dakikalık uzatma devresi oynandı ve eşitlik bozulmadı. Penaltı atışları ise tarihi bir olaya sahne oldu. İki takım da 17’şer kez meşin yuvarlağın başına geçti ve Ajax, rakibine 13-12’lik üstünlük kurarak play-off turuna kaldı.

Ajax’ın 40 yaşındaki kalecisi Remko Pasveer beş penaltı kurtarırken, bir penaltı atışını da gole çevirdi. Maçı uzatmaya götüren golü atan eski Galatasaraylı Tete ise iki kez kullandığı penaltılarda hata yapmadı. Tarihi maç 14-13 kazanan Hollanda takımı oyuncuları, maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Panathinaikos cephesinde ise büyük hayal kırıklığı vardı.

Bu sonuçla Farioli’nin çalıştırdığı Ajax play-off turunda Polonya takımı Jagiellonia Biatystok ile eşleşti. Panathinaikos ise Konerans Ligi’ne kalmak için play-off turunda Fransa’nın Lens ekibiyle oynayacak.

Viyana'da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptıViyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.