Yunanistan’da Ergin Ataman’ı hasta ettiler: Hezimet!

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Süper Kupa finalinde ezeli rakibi Olimpiakos'tan fark yedi. Ataman, maç sonu rahatsızlığı nedeniyle basın toplantısına katılamadı.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yunanistan Süper Kupa maçında Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos ezeli rakibi Olimpiakos ile Rodos’ta karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısı Panathinaikos adına büyük hayal kırıklığı oldu. Yeşiller, ilk periyodu 16-4, devreye ise 37-11 yenik kapadı. İkinci yarıda üstün oyununu sürdüren Olimpiakos karşılaşmadan 75-51 galip ayrıldı ve sezona kupayla başladı. Olimpiakos’ta Giannoulis Larentzakis 20 sayı, 2 ribaunt, 2 top çalma ile finalin en değerli oyuncusu seçildi.

Sezona birçok yeni transferle giren Panathianakos’ta ise Juancho Hernangomez 15 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Sezon başında Olimpiaktos’tan Panatihakos’a gelen Kostas Solukas ise 9 sayıyla oynadı.

Erdem Can'dan Erten Gazi'ye: Terbiyesiz, beni Ergin Ataman mı sandın?Erdem Can’dan Erten Gazi’ye: Terbiyesiz, beni Ergin Ataman mı sandın?

Ergin Ataman rahatsızlandı

Takımının Rodos’taki Süper Kupa finalindeki görüntüsüyle büyük hayal kırıklığına uğrayan Ergin Ataman, kendini kötü hissetiği gerekçesiylemaç sonunda basın toplantısına gitmedi. Onun yerine konuşan yardımcısı Savvas Kamberidis şunları söyledi: “Olimpiakos, adil ve dürüst bir şekilde kazandı. Maça hiç gelmemiş gibi başladık. Rakip enerjiyle maçı domine etti, bizi tamamen ritmin dışına çıkardı. İlk yarıyı felaket kapattık. Takım geri dönemedi.”

Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a: Milli Takıma gelmeyi reddetmediFenerbahçe’den Ergin Ataman’a: Milli Takıma gelmeyi reddetmedi

Rövanşı EuroLeague’de

Cuma günü iki takım EuroLeague’de ilk maçlarını birbirine karşı yapacaklar. Savvas Kamberidis, buna vurgu yaparak “Onlarla tekrar oynayacağız. Hedefimiz EuroLeague’de sezonu galibiyetle açmak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.