Ülke puanı için bir iyi bir kötü haber

Türkiye'nin bir galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgi ile kapattığı Avrupa haftasında ülke sıralamasında çekişilen Çekya tulum çıkardı. Sevindiren tek gelişmeyse bir Çekya takımının kupalara veda etmesi oldu.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Başakşehir'in ikide iki yaptığı haftada Fenerbahçe bir beraberlik aldı, Trabzonspor sıfır çekti.

Geçen sezonu ülke sıralamasında dokuzuncu sırada kapatan Türkiye, yerini bu sezon şu ana kadar yapılan maçların ardından Çekya’ya kaptırdı. Bu hafta yapılan maçların ardından beş maçta beş galibiyet alan Çekya aradaki puan farkını arttırdı.

Çekya’nın üç takımı grupları garantiledi

Türkiye için olumlu tek gelişme ise Banik Ostrava’nın Kopenhag’ı yenmesine rağmen penaltılarla Avrupa’ya veda etmesi oldu. Diğer dört Çekya takımından Şampiyonlar Ligi’nde Slavia Prag Fenerbahçe’yi eleyen Lille’le; Sparta Prag ise Malmö ile eşleşti. Bu iki takım play-off’ta başarılı olamasa bile yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Avrupa Ligi’nde oynayan Viktoria Plzen ise İskoçya’nın Hearts takımıyla karşılaşacak. Çekya ekibi elense bile Konferans Ligi’ne kalmayı garantiledi. Konferans Ligi’nde Mlada Boleslav’ın rakibiyse Macaristan ekibi Peksa oldu. Burada elenen takım Avrupa’ya veda ediyor.

Türkiye ne yaptı?

Çekya’nın tulum çıkardığı haftada Fenerbahçe, Lille ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sarı lacivertliler mücadelesini Avrupa Ligi’nde sürdürecek. Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys ile eşleşen Galatasaray ve Avrupa Ligi’nde Lugano ile eşleşen Beşiktaş’ta elense bile Avrupa’da yoluna devam edecek.

Viyana'da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptıViyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

Trabzonspor ve Başakşehir’in elenme riski var

Üçüncü eleme turunda ikide iki yaparak ülke puanına arttıran Başakşehir Konferans Ligi’nde İrlanda’nın S. Patrick’s Athletic takımıyla eşleşti. Avrupa Ligi’nde Trabzonspor, Rapid Wien’e bir kez daha yenilerek ülke puanına katkı sağlayamadı. Konferans Ligi’nde play-off oynayacak Karadeniz ekibinin rakibi Basel oldu. Bu iki takım elemeleri geçemezse Avrupa’ya veda edecek.

Ülke puanı sıralamasında dokuzuncu ve 10. sıradaki takımlar bir takımını Şampiyonlar Ligi’ne direkt sokuyor. Aradaki farksa lig ikincileri için önemli. Dokuzuncu sıradaki ülkenin lig ikincisi Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turundan, 10. durumdaki ülkenin lig ikinciyse Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turundan Avrupa macerasına başlıyor.

Başakşehir Gürcü sınavını kolay geçtiBaşakşehir Gürcü sınavını kolay geçti

Ülke puanı sıralamasında son durum şöyle…

1- İngiltere – 89.160

2 – İtalya – 79.106

3- İspanya – 73.989

4-Almanya – 71.660

5- Fransa – 57.879

6- Hollanda – 54.483

7- Portekiz – 49.516

8 – Belçika – 43.200

9- Çekya – 35.750

10- TÜRKİYE – 35.300

11- Norveç 30.500

12- İsrail – 29.875

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.