Önce madalyasından oldu şimdi ırkçılıkla mücadele ediyor

ABD'li cimnastik sporcusu Jordan Chiles, Paris'te kazandığı madalyasını CAS kararı sonrası kaybetti. Chiles madalyasını kaybettikten sonra ırkçı saldırıların hedefi haline geldi.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Jordan Chiles'ten ırkçı saldırılara tepki.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları birçok ikonik olaya sahne olduğu kadar birçok drama da sahne oldu. Bu dramlardan birini ABD’li sporcu Jordan Chiles yaşadı. Chiles yer hareketleri finalinde üçüncü sırayı aldı. Ancak 23 yaşındaki sporcunun daha sonra yaptığı hareketin zorluğunun yeniden göze alınması sonrası eklenen puanı silindi ve üçüncü sıradan düştü. Kürsüye çıkarak aldığı bronz madalya Rumen sporcu Ana Barbosu’ya geçti.

Spor Tahkim Mahkemesi CAS, aldığı kararı yeniden gözden geçirmeyi reddederken sinir dolu açıklamaları kınadı. Chiles bunca olayın ardından sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kaldığını belirterek “Kalp kırıklığını daha da arttırmak için, sosyal medyada beklenmedik ırkçı saldırılar yanlış ve son derece incitici” dedi. ABD’li sporcu sözlerine “Bu spora kalbimi ve ruhumu verdim ve kültürümü ve ülkemi temsil etmekten gurur duyuyorum” diyerek devam etti. Chiles ABD takımıyla beraber takım mücadelesinde altın madalya almıştı.

Chiles günün sonunda haklının hakkını alacağını savunurken “Puanımın tüm kurallara uygun olduğuna dair kesin kanıtlar sunan USAG tarafından yapılan temyize güveniyordum. Bu itiraz başarısız oldu. Bu mücadeleye de diğerlerinde olduğu gibi yaklaşacağım ve adaletin yerini bulması için her türlü çabayı göstereceğim” dedi. Aynı mücadelede Brezilyalı Rebeca Andrade altın madalyaya uzanırken ABD’lilerin altın kızı Simone Biles gümüş madalya almıştı.

Olimpiyat ünlüsü Raygun herkesi kandırdı mı?Olimpiyat ünlüsü Raygun herkesi kandırdı mı?

Olimpiyat vesile iltica şahane! Suriyeli judocu dönmediOlimpiyat vesile iltica şahane! Suriyeli judocu dönmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.