Sezonun ilk ‘Medcezir’ini Fenerbahçe dinleyecek

Fenerbahçe, ligin yeni ekiplerinden Göztepe'ye konuk oluyor. 21.45'te İzmir'de oynanacak mücadele için adı transfer söylentilerinde geçen Ferdi Kadıoğlu kadroda. Sakatlığı bulunan Fred ise İzmir kafilesinde yer aldı.

Spor 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Göztepe İzmir'de kozlarını paylaşacak.

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de mücadele eden ve futbolculuk döneminde Fenerbahçe forması da giymiş Stanimir Stoilov döneminde yakaladığı çıkışla Süper Lig biletini kapan Göztepe, ilk iç saha maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Geçen sezonki iç saha maçlarında da stadyumu dolduran taraftarın kombine biletlere ilgisi yoğun olmuştu. Her maç öncesi Levent Yüksel’in seslendirdiği ünlü parça Medcezir’i koro halinde söyleyen ateşli taraftarın Fenerbahçe maçında da etkileyici bir atmosfer yaratmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Göztepe Süper Lig’de sezonun ilk haftasını Antalyaspor’la 0-0 berabere kapatarak geçti, Fenerbahçe ise ilk maçında kendi seyircisi önünde Adana Demirspor’u Edin Dzeko’nun attığı golle 1-0 mağlup etti. Jose Mourinho yönetimindeki sarı-lacivertli kulüp bu maçla beraber Portekizli hocayla ilk lig deplasmanı sınavını verecek. Göztepe ligden düştüğü 2021-2022 sezonunun son 15 haftası dahil, Süper Lig’de 16 maçtır kazanamıyor.

Fenerbahçe’de geride kalan sezondan kart cezaları bulunan Mert Hakan Yandaş ile İrfan Can Eğribayat, karşılaşmada forma giyemeyecek. Ancak adı Premier Lig ekiplerinden Brighton’la anılan Ferdi Kadıoğlu ve Lugano eşleşmesinin rövanş mücadelesinde sakatlanıp Lille eşleşmesinde forma giyemeyen Fred’in kamp kadrosunda olması sarı-lacivertli renklere gönül veren taraftarları sevindirdi. Fenerbahçe ve Göztepe daha önce lig tarihinde 38 kez karşı karşıya geldiler. Göztepe bu maçların altı tanesini kazanırken 15 mücadele berabere bitti ve Fenerbahçe 17 galibiyet elde etti. Bu mücadelelerde Göz Göz 29 gol attı Fenerbahçe ise 63 gol buldu.

Bu akşam saat 21.45’te başlayacak olan mücadeleyi Kadir Sağlam yönetecek. Maç Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak.

Puma Fenerbahçe ve Galatasaray'ı Avrupalı saymadıPuma Fenerbahçe ve Galatasaray’ı Avrupalı saymadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.