Genç piyanist Alaz İkiz’e Avrupa’dan büyük ödül

Geçen hafta gerçekleşen 19. Ettlingen Piyano Yarışması’nda genç Türk piyaniste büyük ödül. Avrupa'nın bu prestijli piyano yarışmasında Alaz İkiz, Teşvik Ödülü'ne lâyık görüldü.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin yetenekleri yurtdışında isimlerini duyuruyor. Genç piyanist Alaz İkiz, Almanya’da düzenlenen yarışmada Teşvik Ödülü’ne lâyık görüldü. Avrupa’nın prestijli piyano organizasyonlarından 19. Ettlingen Piyano Yarışması’na katılan İkiz aynı zamanda ödülü kazanan ilk Türk olma başarısını da gösterdi.

Genç piyanist Alaz İkiz, ödül sonrası yaptığı açıklamada “İris Şentürker’e, her zaman yanımda olan aileme ve dostlarıma, beni evimde hissettiren Ettlingen yarışmasının tüm gönüllüleri ve Platz ailesine teşekkür ederim” dedi.

Yıldız piyanistlerin yolu bu yarışmadan geçti

1988 yılından beri düzenlenen yarışma bugün artık her biri dünya yıldızı olan müzisyenleri ağırlamıştı. Bu isimler arasında Boris Giltburg, Yuja Wang, Igor Levit, Lang Lang gibi pek çok büyük piyanist yer alıyor. Piyano eğitimine Prof. Dr.Cihat Aşkın’ın kuruculuğunu yüstlendiği Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nde başlamıştı. 2003 yılında İstanbul’da dünyaya gelen genç piyanist Alaz İkiz, 2023’te ADS Piyano Akademisi’nde de ödüle lâyık görülmüştü.

Genç piyanist İlyun Bürkev ABD'den iki ödülle döndüGenç piyanist İlyun Bürkev ABD’den iki ödülle döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.