Beşiktaş’ın muhteşem ikilisi boş geçmiyor

Beşiktaş Süper Lig'de ikinci hafta maçında Antalyaspor'u 4-2 yendi. Formda yeni transferler Ciro Immobile ve Rafa Silva bu maçı da boş geçmediler.

Spor 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta yıldız isimler parlayarak başladı.

Beşiktaş geçen sezonu ligde kötü geçirdi. 56 puan toplayan ekip altıncı sırada kaldı. Lider Galatasaray 102, ikinci Fenerbahçe 99 puan toplamışlardı. Kara Kartal baştan sona kaosla geçen, başkan değişikliğinin yaşandığı ve takımın beş farklı teknik direktörle yönetildiği sezonu bir şekilde kupayla kapadı. Trabzonspor’u finalde 3-2 yenen Serdar Topraktepe yönetimindeki ekip Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

2023 Aralık ayında göreve gelen Hasan Arat yönetimi böylece ilk kupasını kazandı. Şimdi sıra kadroda yapılan hataları düzeltmeye ve 2023 yazı aksine iyi bir transfer dönemi geçirmeye gelmişti. Beşiktaş flaş hamlelerle hem kadro kalitesini artırmak hem de küskün taraftarı kupanın üstüne gelecek transferlerle yeniden camianın itici gücü olacağı konuma getirmek istiyordu. Bu hamleler erkenden başladı. Rafa Silva Benfica’dan ayrıldıktan sonra Beşiktaş’a imza attı. Savunmaya Gabriel Paulista geldi. Gelenler kadar gidenler de önemliydi zira kadroda derinlik sağlamaktan uzak, ekonomik olarak eli kolu bağlayan birçok isim vardı. Ancak ne olursa olsun forvet transferi şarttı. Zira o isimlerden biri Vincent Aboubakar’dı ve verdiği katkı son dönemde sıfırın altına düşmüştü.

Beşiktaş kendi evinde prömiyeri dört dörtlük yaptıBeşiktaş kendi evinde prömiyeri dört dörtlük yaptı

O forvet Ciro Immobile oldu. İtalyan futbolunun önde gelen yıldızlarından biri ikna edilmişti ve Beşiktaş’ın 9 numarası artık güvenilir bir isme emanetti. Tıpkı 10 numarasının öyle olduğu gibi. Rafa Silva ve Ciro Immobile’nin Beşiktaş kariyerleri beklenenden iyi başladı. 3 Ağustos tarihinde Galatasaray’a karşı oynanan Süper Kupa maçının henüz 20. saniyesinde Victor Nelsson’un hatası sonrası Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan Ciro Immobile yeteneğini konuşturdu ve takımını öne geçirdi. Söz konusu maçta rakip ağları bir kez daha havalandıran Immobile, rakip takımın forveti Mauro Icardi’nin topla buluştuğu yerin çoğunlukla santra noktası olmasına da ön ayak oluyordu. Bu duruma ön ayak olan bir diğer yıldız Silva’ydı. Portekizli takımının farkı artırdığı gollerden birine imza atarken bir de asist yapacak, 5-0’lık galibiyette önemli pay sahibi olacaktı.

Beşiktaş taraftarı hem tarihi bir skorun tadını çıkarırken hem de ne kadar nokta atışı transferler yapıldığını görüyordu. O transferler sükseli başlangıçlarını ligde de devam ettirdi. Beşiktaş Samsunspor deplasmanından 2-0’lık skorla dönerken gollerden biri Rafa Silva’dan geldi. İkinci haftada ise Antalya maçı istendiği gibi başlamadı. Daha ilk dakikada yenen gol keyifleri kaçırdı ancak konsantrasyon sağlam kaldı. 40 bine yakın taraftarının desteğini arkasına alan Kartal sağlı sollu ataklar yaptı. 13. dakikada sağdan Rashica’nın enfes asistinde Immobile Süper Lig kariyerinin ilk golünü seyircisi karşısında attı. Immobile, takımını öne geçirmek için yalnızca 10 dakikaya daha ihtiyaç duydu. 23. dakikada bu kez Semih’in pası ardından topu ağlara gönderdi durum 2-1 oldu. Rafa Silva 56. dakikada 2-2 olan maçı 3-2’ye getiren golü atarken kritik anda sahne alarak oyunun krize sürüklenmemesi için etkili oldu. Portekizli sekiz ikili mücadele kazanıp altı faul alırken beş sahipsiz top kazanıp rakip ceza alanında dört kez topla buluştu. Beşiktaş ilk iki haftayı 6 puanla geçti.

Böylelikle oynanan üç resmi maç sonunda Ciro Immobile dört gole ulaştı. Rafa Silva ise bu üç karşılaşmanın tamamında gol katkısı verirken toplamda üç gol ve bir asiste ulaştı. Beşiktaş için transfer dönemi hala bitmedi ve savunma bölgesine takviye gelecek gibi görünüyor. Ancak sağlıklı kaldığı sürece ön taraf hem tecrübe hem de kalite kokuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.