TFF’den Beşiktaş’a 11-6 yanıtı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Beşiktaş arasında Hatayspor ve Gaziantep FK kararı nedeniyle çıkan gerginlik karşılıklı açıklamalarla sürüyor. TFF, 11 kulübün mevcut kararın sürmesine yönelik yazılı talebinin elinde olduğunu açıkladı. Beşiktaş, bu sayının 6 olduğunu iddia etmişti.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
TFF-Beşiktaş çekişmesi sürüyor

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, salı günü basına yaptığı açıklamalarda, ligden çekilen takımlarla alakalı alınan kararı 11 takımın onayladığını belirtmişti. Bunun üzerine yanıt niteliğinde bir açıklama yapan Beşiktaş ise 6 takımın onay oyu verip, 5 takımın çekimser kaldığını vurgulamıştı.

TFF deprem kararından dönmedi, Beşiktaş isyan etti: Kötü niyet!TFF deprem kararından dönmedi, Beşiktaş isyan etti: Kötü niyet!

Türkiye Futbol Federasyonu, dün yayınladığı açıklamayla 11 Süper Lig kulübünün federasyon tarafından alınan kararı onayladığını vurguladı. TFF’nin yayınladığı açıklama şu şekilde:  “TFF Yönetim Kurulu tarafından alınan ve 12.02.2023 tarihinde TFF resmi web sitesinden duyurulan kararlar kamuoyuna ilan edilmiştir. Bu tarihten itibaren, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bağımsız yargı kurullarından Tahkim Kurulu’na hiçbir kulüpten resmi bir itiraz başvurusu yapılmamıştır.  Ayrıca Sayın Başkanımızın dün gerçekleştirilen basın toplantısında da tekrar ettiği üzere 11 Süper Lig Kulübümüzün TFF’nin almış olduğu kararın değişmemesi yönündeki yazılı beyanları doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu’nun, kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeden aldığı kararlarda bir değişiklik olmayacağını bir kez daha kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Sözünü tuttu, yüzde 110'unu verdi! Nathan Redmond'un hikayesi...Sözünü tuttu, yüzde 110’unu verdi! Nathan Redmond’un hikayesi…

Beşiktaş’tan bir yanıt daha

Söz konusu açıklamanın üzerine sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yayınlayan Beşiktaş, ayrıcalık değil adalet istedikleri vurgusunu tekrarladı.


Beşiktaş, son olarak deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2’lik skorla mağlup etmiş ve puanını 52’ye yükseltmişti. Süper Lig’de Fenerbahçe’nin 54, lider Galatasaray’ın ise 63 puanı bulunuyor. Şayet deprem bölgesinde bulunan takımlarla alakalı karar Beşiktaş’ın istediği doğrultuda açıklanırsa lider Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki puan farkı 6’ya kadar inecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.