Kılıçdaroğlu’nun sözlerine Özel’den yanıt: Üstüme alınmadım, Hacı Bektaş siyaset yeri değil

Hacı Bektaş törenlerinde eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin CHP Genel Başkanı Özel'e yönelik olduğu düşünüldü. Özel ise üstüne alınmadı ve Hacı Bektaş'ın siyaset yeri olmadığını söyledi.

Siyaset 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Özgür Özel.

CHP lideri Özgür Özel evinde merdivenden düşüp ayağını kırdı. Yaşadığı bu talihsizlik birçok polemiği de beraberinde getirdi. Kimi FETÖ’cü hesaplar Özel’in silahla vurulduğunu, kimileri alkol aldığı mekandan ayrılırken ayağının kırıldığını ileri sürdü. Özel iddialara yanıt vererek “Kendisini muhalif ve Atatürkçü sayan ve FETÖ’cülerin peşinden koşan arkadaşlara diyorum ki ‘Buyursunlar, Ankara’dayım, gelsinler, inceleyelim röntgeni” diye konuştu.

Özel hakkındaki tek polemik bu değildi. Bir de Hacı Bektaşı Veli’yi anma törenlerindeki konuşmalar var. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bu törende üç gün önce bir konuşma yapmış ve “Nerede bir gelecek varsa o geleceği inşa eden bu dergahın erenleri vardır. Unutmayın Hacı Bektaş sadece ruhsal arınmanın değil toplumsal arınmanın da izdüşümüdür. İhaneti görenlerin, yarı yolda bırakılanların, kötülüğe uğrayanların son sığınağıdır. Burası son kaledir” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin Özel’e yönelik olduğu düşünüldü. Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Özel Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmayı üstüne almadığını belirterek “Siyasi bir mesaj verme kaygısı varsa yeri Hacıbektaş değil” dedi.

Özel de daha önce Hacı Bektaş törenlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’yla birlikte katılmış, burada konuşmuş ve şöyle demişti:

“Hacı Bektaş’ta tüm Türkiye’ye söylemek isterim ki bu partinin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de tüm genel başkanlarına da benden önceki genel başkanı çok kıymetli Kemal Kılıçdaroğlu’na da vefamızı göstermenin en önemli yolu onların partisini iktidar yapmaktır. Hep birlikte bunu başaracağımıza and içiyorum.”

Hacı Bektaş-ı Veli etkinliği: Müslüman ülkeler perişanlığı yaşıyorHacı Bektaş-ı Veli etkinliği: Müslüman ülkeler perişanlığı yaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.