Fena trollendi: Trump, Taylor Swift’in ona oy verebilme ihtimalini sevdi

ABD Başkan adayı Donald Trump yapay zekayla üretilen fotoğrafları gerçek sandı, Taylor Swift'in fanlarının kendisini desteklediğini duyurdu, 'Ben de desteği kabul ediyorum' dedi. Ama kabul ettiğini söylediği desteğin 'parodi' olduğu açıkça yazılıydı.

Kültür Sanat 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kolaj: Independent.

Amerika Birleşik Devletleri kasım ayında yeni başkanını seçmek için sandığa gidecek. Tabii ABD’nin de en önemli gündemi bu. Hele ki taraflardan biri ABD başkanlığına üçüncü kez aday olan Cumhuriyetçi Donald Trump olunca işler daha da sansasyonel hale geliyor. LGBTİ+ ve göçmen karşıtı politikaları savunan Trump kendisine muhalif isimlerden lafını esirgemiyor.

Trump’ın daha önce defalarca kez diline doladığı bir isim var. ABD’li şarkıcı Taylor Swift. Geçen yıl The Times’ın yılın kişisi seçtiği Swift büyük hayran kitlesine sahip. Grammy ödüllü şarkıcının en önemli gücü arkasındaki hayran ordusu. Albümleri müzik listelerinin zirvesinden inmiyor, konser biletleri anında tükeniyor, konserinde desibel rekoru bile kırıldı.

Haliyle özellikle gençler üstünde çok büyük etkisi var Swift’in. Öyle ki şarkıcının ABD seçimlerinin sonuçlarını bile değiştirebileceği düşünülüyor. Henüz resmi açıklama yapılmadı, ancak The NewYork Times’a göre Joe Biden’ın ekibi Swift’in güçlü etkisinden faydalanmak için şarkıcıyı seçim kampanyasının yüzü olması için ikna etmeye çalışıyordu.

Trump ise tam tersi açıklamalarla Swift ve hayranlarının hedefindeydi. Nitekim bir keresinde 2024 Grammy Ödülleri’nde Yılın Albümü ödülünü dördüncü kez kazanarak adını tarihe yazdıran Swift’ten daha ünlü olduğunu iddia etti. The Times’ın Swift’i yılın kişisi seçmesini ise “koca bir saçmalık” olarak yorumlamıştı.

Taylor Swift 2024 seçimleri için henüz herhangi bir tarafı desteklediğini açıklamadı.

Önceki gün ilginç bir şey yaşandı. Trump, kendi sosyal medya sitesi Truth Social’da yaptığı bir paylaşımda Taylor Switf’in taraftarlarının, ki onlara da ‘Swifties’ adı veriliyor, kendisi desteklediğine dair bazı sosyal medya paylaşımları alıntıladı ve üstüne de ‘Kabul ediyorum’ yazdı.

Trump’ın alıntıladığı paylaşımlardan birinde “Taylor, Donald Trump’a Oy Vermenizi İstiyor” başlıklı bir fotoğraf vardı. Diğerlerinde de “Swifties for Trump” (Taylor Swift hayranları Trump için) tişörtleri giyen bir grup genç kadın görülüyordu.

Trump’ın alıntıladığı bu görseller ve başlıklar, bir mizah yazısıydı aslında ve yazının tepesinde de bunun bir ‘mizah’ olduğu açık açık söyleniyordu. Görseller ise yapay zekayla yaratılmış, Swiftie’lere o tişörtler yapay zekayla giydirilmişti.

Mizah yazısında, Taylor Swift’in Viyana ve Londra konserlerine IŞİD tarafından saldırı tehdidi yapılması üzerine Swiftie’lerin Donald Trump’ı desteklemeye karar verdiği fantezisi anlatılıyordu. İşte Trump’ın ciddi sandığı şey buydu.

Trump’ın sosyal medya hesabından paylaştığı sahte fotoğraflar.

Swift 2024 seçimlerinde herhangi bir adaya desteğini henüz açıklamadı. Ancak 2020’de Demokratları desteklediğini açıkça belli etmişti. Öte yandan Trump’ın başkan olduğu dönemde onu eleştirmekten geri durmadı. Özellikle Minneapolis’te polisin George Floyd’u öldürmesinin ardından çıkan geniş çaplı protestolarda Trump’ı eleştiren açıklamalar yapmıştı.

Trump izinsiz kullandığı şarkının ne anlama geldiğini bilmiyorTrump izinsiz kullandığı şarkının ne anlama geldiğini bilmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.