Özel Meclis’i Atalay için çağıracak, sonra da Filistin’e gidecek

CHP lideri Özel, vekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis'i bir kez daha toplantıya çağıracaklarını açıkladı. Ayrıca Filistin'e de gideceklerini söyleyen Özel İYİ Parti'den ayrılan vekil Bilici'nin de partiye katıldığını duyurdu.

Siyaset 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Özgür Özel.

CHP lideri Özgür Özel Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı’nda konuştu. Gezi davasında tutuklanan ve TİP Hatay Milletvekili seçilmişken vekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis’i bir kez daha olağanüstü toplantıya çağıracaklarını söyledi. Özel, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Atalay’ın milletvekilliğini düşüren kararın yok hükmünde olduğuna yönelik kararının Meclis’te okunması gerektiğini vurguladı. Önceki toplantıda Meclis’te kavga çıkmıştı. AK Parti Milletvekili Alpay Özalan TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldırmıştı. Ayrıca DEM Parti Milletvekili Gülistan Koçyiğit’in de kavga sırasında kaşı yarılmıştı.

Meclis’in mermerlerine kan döküldüğünü ifade eden Özel “Meclis’in mermerlerine kan döküldü. O oturuma, kadına karşı şiddet bulaştı. Şimdi Meclis’i tekrar toplantıya çağırıyoruz. Gün bu gündür. Anayasa diyor ki AYM kararları bağlayıcıdır, o işlem yok hükmünde dedi AYM. Şimdi biz Meclis’i yeniden toplantıya çağırıyoruz gereğini yapın diye. Bunu yaparsanız anayasaya bağlı olduğunuza inanacağız. Bunu yapmazsanız artık tarafsızlık konusunda asla konuşmamanız gerekir. Meclis’te kan akarken, bundan sonra anayasacılık falan oynamayacağız” diye konuştu.

Öte yandan Filistin’i ziyaret edeceklerini belirten Özel “Geçtiğimiz pazar günü Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas’la telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Daha önce Filistin’e gitme talebimiz vardı. Abbas ‘Siz tarihi belirleyin biz buradayız’ dedi. Ben sağlığımın el verdiği en kısa sürede ümit ediyorum bu ayı bitirmeden Filistin’e gitmek üzere gerekli hazırlıklarımızı yapacağız ve oraya güçlü bir heyetle gideceğiz Filistin’in sesini dünyaya duyuracağız” dedi.

Öte yandan İYİ Parti’den istifa eden Adana Milletvekili Bilal Bilici toplantıda CHP’ye katıldı. Bilici’ye parti rozetini Özel taktı.

Meclis’te Ahmet Şık kavgası çıktı, Şık’a ceza verildiMeclis’te Ahmet Şık kavgası çıktı, Şık’a ceza verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.