Uyuşturucu baronu ‘mağdur’ olmuş! Hedefinde kitap var

Gazeteci, yazar Murat Ağırel Türkiye'deki kara para ve uyuşturucuyla ilgili 'Havala' adlı bir kitap yazdı. Kitapta anlatılan uyuşturucuyla ilişkili kişi mağdur edildiğini düşündüğü için suç duyurusunda bulundu. Kitabın toplatılmasını talep etti.

Kültür Sanat 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Gazeteci yazar Murat Ağırel’in Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve kara para aklama trafiğini anlattığı ‘Havala’ kitabı hakkında suç duyurusu yapıldı. Kısa Dalga’nın haberine göre gazeteci-yazar Ağırel’in kitabının toplatılması istendi.

Ağırel “Artık bu benim için rutin bir şey haline geldi. Gazeteciler için klasik bir rutin; ya karakola gidip ifade veriyorsunuz, ya adliyede savcılara ifade veriyorsunuz ya da süren davalarınıza katılıyorsunuz. Bugün yine karakoldan çağırdılar. Gittim ve kitabımın toplatılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu öğrendim” dedi.

Ağırel’i şikâyet eden kişi Mersin’den

Ağırel kitabının toplatılmasını isteyen kişiyi şöyle anlatıyor: “258 kilo kokainin yakalandığı Mersin Limanı’nda yakalanan kişi ve daha önce et kaçakçılığından yargılanıp beraat etmiş, diğer şirketler hakkında da uyuşturucu bağlantıları olduğu iddia edilen kişi benim hakkımda iftira ve hakaret suçlamasında bulunmuş. Sözde araştırmacı gazeteci demiş bana. Bu suçlamayı Mersin’deki bir avukat yapmış.”

Murat Ağırel bunu davayı açan kişinin avukatı aracılığıyla yaptığını söyledi: “Bu kişiler Türkiye’de değil. Yurtdışına çıktılar ama Türkiye’de ticaretleri devam ediyor. Türk vatandaşı olan bu kişiler en son konteynırında 258 kilo kokain çıkmış olan kardeşlerinden dolayı suçlanıyor. Gönderen de abisinin firması. Ancak ne hikmetse konteynırla veya uyuşturucuyla hiçbir ilişkileri yokmuş gibi davranıyorlar.”

Davayı açanın avukatı Ersan Şen

Ağırel “Daha önce de yazılarım hakkında engelleme kararları çıkardılar. Hatta bazı kişiler yazıları silmem için ricada bulunmuşlardı. Şimdi ise kitabımın toplatılması için dava açtılar. Bu dava, kitabın düzeltilmesi değil, tamamen toplatılması için açıldı. Kitabımda onların ifadelerine de yer verdim, röportaj ve ses kayıtları dahil. Davayı açan Ahmet Ekin. Ancak avukatı Ersan Şen. Ersan Şen bu kişinin avukatı olmasına rağmen davayı kendisi açmıyor, Mersin’deki avukatlık bürosu aracılığıyla dava açıyor. Şimdi savcılığa gidip ifade vereceğim” dedi.

Bu gelişmeden sonra Murat Ağırel’e destek yayıncısı Kırmızı Kedi Yayınevi’nin kurucusu Haluk Hepkon’dan geldi. Hepkon X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Kara parayla, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden bir kitabın, yani ‘Havala’nın toplatılmasını istemek Deniz Feneri sanıklarını, ayakkabı kutularında milyonlarca dolar saklayanları, suç makinası Galip Öztürk’ü, Sırp uyuşturucu baronlarını, depremde 35 kişinin ölümüne neden olan ev sahiplerini savunan Ersan Şen’e yakışıyor. Hiçbir şey yapamaz, o ayrı, ama böyle birinin ‘kanaat önderi’ olarak gösterilmesi Türkiye’nin ve bizim ayıbımızdır. Kırmızı Kedi bu ayıpla da mücadele edecek. Pabucun pahalı olduğunu göstereceğiz. Tekrar hodri meydan…”

Ahmet Ümit'in sansürlenen kitabı artık özgür: Ümit 'Sansür hep geri teper, bunu bir kez daha gördük'Ahmet Ümit’in sansürlenen kitabı artık özgür: Ümit ‘Sansür hep geri teper, bunu bir kez daha gördük’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.