Galatasaray’ın kaybı İsviçre basınında gündemde: Asıl sınav İstanbul’da

Galatasaray'ın deplasmanda Young Boys'a 3-2 mağlup olduğu Şampiyonlar Ligi play-off maçı İsviçre basınında yankı uyandırdı. Alplerin eteğinde yayın yapan gazeteler mücadelede alınan sonuca temkinli yaklaşırken İstanbul'daki rövanşa dikkat çekti.

Spor 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Young Boys'un Galatasaray karşısında elde ettiği galibiyet İsviçre spor basınında manşetlere taşındı.

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında İsviçre temsilcisi Young Boys, Galatasaray’ı 3-2 mağlup etti. İstanbul’daki rövanştan önce avantajlı skor elde eden sarı-siyahlıların galibiyeti İsviçre basınında geniş yer buldu. Orta Avrupa ülkesinin spor gazeteleri karşılaşmayı manşetlerine taşırken RAMS Park’taki maçtan önce temkinli konuşmayı seçti. İşte İsviçre’deki spor gazetelerinde mücadele hakkında yazılanlar:

NZZ: Asıl sınav İstanbul’da

Türkiye’nin şampiyonu karşısında elde ettiği galibiyetle sezonun kötü başlangıcını bozan Young Boys asıl sınavını İstanbul’daki rövanş maçında verecek.

Blick: Baskı artık Türklerin üstünde

Şampiyonlar Ligi play-off ilk karşılaşması Young Boys lehine sansasyonel biçimde galibiyetle sonuçlandı ve baskı artık Türklerin üstünde. Devre arasına girilirken Young Boys’un kesin galibiyetinin öngörüldüğü mücadelenin sonucunu 86’ncı dakikada kazanılan şanslı bir penaltı belirledi. Lige kötü başlayan Young Boys için her şey o kadar iyi gidiyordu ki son bir aydır yaşanan problemlerin tamamı unutulmuştu, ta ki Batshuayi oyuna girene kadar…

Tribune Geneve: Korkuttu ama başardı

Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçında Galatasaray karşısında 2-0 öne geçen Young Boys beş dakika içinde durumun 2-2’ye gelmesine tanık oldu. Batshuayi’nin golleri sonrası pes etmeyen sarı-siyahlılar 3-2 kazandı ve küçük de olsa bir avantaj elde etmeyi başardı.

24Heures: İşin zor tarafı henüz gelmedi

Young Boys taraftarları çarşamba akşamı oynanan maçta 90 dakika içinde tüm duyguları yaşadı. Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için küçük bir avantajı cebine koyan İsviçre şampiyonu, Galatasaray karşısında İstanbul’a yapılacak tehlikeli yolculukta işin zor kısmını tamamlamaya çalışacak.

SRF: Minik bir avantaj

Galatasaray’ı 3-2 mağlup eden Young Boys minik bir avantaj elde etti. Ev sahibi ekibin bir saat boyunca neredeyse her şeyi doğru yaptığı maçta Galatasaray hemen hemen hiç etkili olamadı. 58’inci dakikada Ebrima Colley’in çektiği şut diğere çarptıktan sonra filelere yönelmeyi seçseydi ‘Gala’ya karşı gala gibi performans’ manşeti hazırdı ancak Batshuayi’nin bireysel yeteneklerinin Young Boys’ın bilinen eksiklikleriyle birleşmesi sonucu skora bir anda denge geldi. Ancak bu çılgın maçın son anlarında kazanılan penaltı Young Boys’u her şeye rağmen İstanbul’a minik de olsa avantajla göndermeyi başardı. 90+3’te bir kez daha penaltı çalınmalıydı, ancak bu kez VAR sessiz kalmayı seçti. İsviçre’nin son şampiyonu Türklerin şampiyonuna karşı RAMS Park’ın sıcak atmosferinde ilk maçta elde ettiği küçük avantajdan yoksun olarak gidecek, ancak turu atlamak için yine de şansları var. Young Boys’un İsviçre Süper Ligi’ndeki sezon başlangıcı göz önüne alınırsa bu maçta elde edilen galibiyet bile başlı başına bir başarı.

'Kurtarıcı Michy' tur umutlarını İstanbul'a taşıdı‘Kurtarıcı Michy’ tur umutlarını İstanbul’a taşıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.