Altın Koza’nın Orhan Kemal Emek Ödülü üç emektara

31. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Orhan Kemal Emek Ödülü bu yıl sinema emektarları Muzaffer Hiçdurmaz, Güler Ökten ve Zafer Kİper'e takdim edilecek. Sanatçılara ödülleri 23 Eylül'de açılış töreninde verilecek.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

23 Eylül’de başlayacak 31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl Orhan Kemal Emek Ödülü Muzaffer Hiçdurmaz, Güler Ökten ve Mazlum Kiper’e takdim edilecek. Ödüller sanatçılara festivalin açılış töreninde verilecek.

Roman ve öyküleriyle sinemamıza ilham veren Adanalı yazar Orhan Kemal’in anısını yaşatmak adına verilen bu ödüller Türk sinemasına emek ve eserleriyle katkıda bulunan sinema emekçilerine sunuluyor.

Muzaffer Hiçdurmaz: Lütfi Akad’dan Elia Kazan’a birçok yönetmenle çalıştı

Bu yılın ödüle layık görülen isimlerden Muzaffer Hiçdurmaz 14 yaşından beri sinema dünyasının içinde bulunan bir isim. Sinemamızın en iyi yönetmen yardımcılarından biri olarak biliniyor. Lütfi Akad, Yılmaz Güney, Şerif Gören, Bilge Olgaç ve Ertem Eğilmez çalıştığı yönetmenler arasında. Ayrıca Pier Paolo Passolini, Elia Kazan ve Jules Dassin gibi yönetmenlerle uluslararası projelerde çalışan bir sinemacı. ‘Çark’ filmini de yöneten Hiçdurmaz uzun yıllar eğitimci olarak pek sinemacıyı da yetiştirdi.

Güler Ökten: Sinemamızın en kıdemli oyuncularından

Güler Ökten de Hiçdurmaz gibi erken yaşlarda sinemaya başlayan bir isim ve sinemamızdaki en kıdemli oyunculardan biri. Babası Kani Kıpçak’ın yönettiği ‘Ölünceye Kadar Seninim’ filmiyle altı yaşındayken başlıyor oyunculuk kariyeri. 1960 yılından itibaren tiyatro sahnelerinde boy gösteriyor. Birçok oyunda sahneye çıkan Ökten ‘Kırık Bir Aşk Hikayesi’, ‘At’, ‘Ses’, ‘Sürü’, ‘Bekçi’, ‘Ali’, ‘Kaçıklık Diploması’, ‘Güle Güle’ gibi klasikleşmiş filmlerde ve ‘Bizimkiler’, ‘Cahide’, ‘Geçmiş Bahar Mimozaları’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Leyla ile Mecnun’ gibi dizilerde rol alan bir isim.

Mazlum Kiper: Sesiyle fiziğiyle sinema ve tiyatromuzun emektar sanatçısı

Tiyatrocu Mazlum Kiper İBB Şehir Tiyatroları’nda birçok oyunda sahneye çıktıktan sonra yurtdışında eğitim alıp yıllar sonra tekrar Türkiye geldi, hem yönetmen hem de oyuncu olarak tiyatro hayatına devam etti. ‘Hollywood Kaçakları’, ‘Abuzer Kadayıf’, ‘Yabancı Damat’ gibi birçok film ve dizide rol alan oyuncu aynı zamanda seslendirme sanatçı olarak yerli ve yabancı filmlerde pek çok oyuncuyu seslendirdi. Sinemamızda Eşref Kolçak ve Tanju Gürsu gibi aktörlere ses veren sanatçı ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Hobbit’, ‘Karayip Korsanları’, ‘Oyuncak Hikayesi’ serilerinde ve ‘Terminatör’ filminde de sesini kullandı.

Adana'da yarışacak filmler belli oldu: Altın Koza Ödülü için 11 filmAdana’da yarışacak filmler belli oldu: Altın Koza Ödülü için 11 film

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.