İtalya, IŞİD’in yok ettiği Nimrud Boğası’nın replikasını Irak’a bağışladı
Fethiye kalesinin çevresinde yapılan bir heykel başı bulundu. Prof. Dr. Kadir Pektaş, heykel başının Apollon'a ait olabileceğini açıkladı.
Anadolu’nun tarihi zenginlikleri gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu seferki haber Fethiye’den geldi. Kentin tarihi kalesinde devam eden arkeolojik kazılarda heykel başı bulundu. Bölgede Prof. Dr. Kadir Pektaş başkanlığında üç yıldır devam eden kazılarda ortaya çıkarılan heykelin sanatın ve güneşin tanrısı Apollon’a ait olabileceği düşünülüyor. Heykel başı, kaleden çıkarıldıktan sonra Fethiye Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.
Kalede kazının yanında, surlar ve iç mekanlarda restorasyon yapılacağını anlatan kazı başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, şöyle devam etti: “Fethiye’nin en güzel noktasında bir turizm alanı da oluşmuş olacak. İç kalede bayrak direğinin bulunduğu alanda çalışmalarımız sırasında duvar içinde milattan sonra 2’nci yüzyıl sonrasına ait olduğunu tahmin ettiğimiz bir heykel başı bulundu. Heykel başı Apollon’a ya da başka bir tarihsel kişiye ait olabilir. Kesin bir şey var, matkap kullanıldığı için milattan sonra 2’nci yüzyıla ait olduğu netleşti. Bu bizim için çok önemli bir parça. Bunun yanında Türk-İslam dönemi, Osmanlı ve Menteşeoğlu Beyliği dönemine ait sikkeler ortaya çıktı”